Haberler

Yoroz Kent Ormanı dağcılık ve kaya tırmanışı sporcularından ilgi görüyor

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediyesince yapılan düzenlemelerin ardından Yoroz Kent Ormanı, dağcılık ve kaya tırmanışı sporcularının uğrak noktası haline geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesince yapılan düzenlemelerin ardından Yoroz Kent Ormanı, dağcılık ve kaya tırmanışı sporcularının uğrak noktası haline geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi'nde bulunan ve 2006'da kent ormanı ilan edilen 900 metre rakımlı Yoroz'da çalışma başlatıldı.

Çevre düzenlemesinin yanı sıra merdiven basamakları yenilenen Yoroz Kent Ormanı, yürüyüş ve kamp alanlarının da düzenlenmesiyle sporcular tarafından tercih edilmeye başlandı.

Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Yoroz Kent Ormanı'nda, son olarak Türkiye Dağcılık Federasyonu Yaz Dağcılık Bölgesel Eğitimi gerçekleştirildi. Etkinlikte, dağcılık ve kaya tırmanışı konusunda öğrencilere eğitimler verildi.

Program kapsamında Ordu'ya gelen sporcular, pratik eğitimlerini Yoroz Kent Ormanı'nda tamamladı. Toplamda 12 sporcunun sınava girdiği etkinlikte başarılı olanlar, Dağcılık Temel Eğitim Bitirme Sertifikası almaya hak kazanacak.

Etkinlikte kulüp üyeleri ile tırmanış gerçekleştiren Ordu Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yılmaz Seferoğlu, Yoroz'un tırmanış eğitimleri için çok uygun olduğunu belirtti.

Seferoğlu, buranın, Federasyonun eğitimine ev sahipliği yapmasının önemine işaret ederek, "Yoroz Kent Ormanı yenilenmiş yüzüyle artık bir başka güzel. Bugün bunun bir kez daha farkına vardık. Yoroz Kent Ormanı'nın bu hale gelmesinde büyük emek harcayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'e sporcularımız adına çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Mehmet Hilmi Güler Ordu Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title