Haberler

Yörex'de Döşemealtı Standına Yoğun İlgi

Antalya’da ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla kapılarını açan 7. Geleneksel Yöresel Ürünler YÖREX Fuarı’na Döşemealtı Belediyesi, ‘Döşemealtı Halısı ve Narıyla’ katıldı.

Antalya'da 'Sizin Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla kapılarını açan 7. Geleneksel Yöresel Ürünler YÖREX Fuarı'na Döşemealtı Belediyesi, 'Döşemealtı Halısı ve Narıyla' katıldı.

Antalya Ticaret Borsası tarafından 'Sizin Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla kapılarını açan 7. Geleneksel Yöresel Ürünler YÖREX Fuarı sona erdi. Fuara 'Döşemealtı Halısı ve Narıyla' katılan Döşemealtı Belediyesi'nin standı vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Belediye Başkanı Turgay Genç, standa gelen ziyaretçilere İlçenin sosyal, ekonomik ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi.

Döşemealtı standına gelen ziyaretçilere yeni mahsul nar suyu ikramı yapılırken diğer taraftan da Döşemealtı halısının dokunduğu el tezgahı kuruldu. Ziyaretçiler, nar suyunu içerken dünyaca ünlü Döşemealtı halısının dokunma tekniğini izleme fırsatı buldu. Döşemealtı standını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarından İsmail Yücel, Vali Münir Karaloğlu, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, CHP Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Budur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Sanatçılar Safiye Soyman ve Faik Öztürk ile on binlerce vatandaş ziyaret etti.

Döşemealtı standında ziyaretçilere aşure ikramı yapıldı. 29 Ekim tarihinde ise; yaklaşık 500 kişiye Türk bayrağı dağıtılarak Cumhuriyet Bayramı coşkusu YÖREX fuarına taşındı.

Döşemealtı standını ziyaret eden misafirlere bu yıl 500 kilogram taze sıkılmış nar suyu ikramı yapıldı ve yaklaşık 2 ton yeni toplanmış nar hediye edildi. Döşemealtı halısını mercek altına alan iş adamlarına da ters düğüm yöntemiyle dokunan ve kullanıldıkça değer kazanan halı ile ilgili bilgiler verildi.

Bu yıl ki Yöresel Ürünler Fuarı'nda Döşemealtı'nın ve yöresel değerleri olan halı ile narın tanıtımını yaptıklarını söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Antalya'nın yeni ilçesiyiz, binlerce yıldır devam eden geleneklerimizi, on binlerce yıllık tarihimizi tanıtmaya özen gösteriyoruz. Amacımız yöresel değerlerimiz başta olmak üzere tüm niteliklerimizi her platformda tanıtmak. Böylesine güzel bir organizasyonu 7 yıldır sürdüren başta Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran devlet erkanına, siyasilerimize, bürokratlarımıza, iş adamları, sanatçılar ve özellikle de halkımıza şükranlarımı sunarım" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgay Genç Ali Çandır Döşemealtı Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title