Haberler

Yöresel kilim sanatını gelecek kuşaklara aktaracaklar

Yöresel kilim sanatını gelecek kuşaklara aktaracaklar Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursta 15 kişi 'Yöresel Kilim Dokuyucu' eğitimi aldıOSMANİYE - Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Düziçi Halk Eğitim Merkezi...

Yöresel kilim sanatını gelecek kuşaklara aktaracaklar

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursta 15 kişi 'Yöresel Kilim Dokuyucu' eğitimi aldı

OSMANİYE - Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursta 15 kişi 'Yöresel Kilim Dokuyucu' eğitimi aldı.

Kültür Merkezinde, verilen mesleki eğitimde, kursiyerler hem meslek sahibi oldular hem de geleneksel kilim sanatını öğrenerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacaklar. Kursiyeler 67 gün süren kurs boyunca günlük 30 TL ücret alarak harçlıklarını da çıkardı.

Usta Öğretici Tezcan Kırgız, kilim kursunda 15 kişilik grubuyla bir çok kilim desenini işlediklerini, küpeli zincir, yar yare baktı, koç boynuzu ve yeni gelin desenlerini daha çok çalıştıklarını belirtti.

Kursiyerlerin dokuyacağı kilimlerin ölçülerini kendilerinin ayarladığını desenleri de ona göre seçtiklerini belirten Kırgız, seccade, küçük yolluklar, çantalar, panolar yaptıklarını kaydetti. Kırgız, "El sanatları anlamında kilimimizin öne çıkması için bazı mücadeleler veriyoruz. Bunun içinde destek bekliyoruz. Siyasilerden olsun, belediyemizden olsun, İş Kur'un biraz daha desteklemesini kurs süresini en azından biraz daha uzatmasını istiyoruz. Öğrenciler bu işi istekle yapıyor" dedi.

Kursiyer Sadiye Koşok, yöresel kilim dokumayı çok merak ettiğini bunun için kursa başladığını ifade ederek, "Evde zaman geçireceğimize günümüzü değerlendiriyoruz. İmkan olursa ninelerimizden annelerimizden gördüğümüz bu kültürü devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kursiyer Sakine Çiçek, kilim dokumaya karşı daha önceden de merakının olduğunu böyle bir kursun açılacağını duyunca da katıldığını belirterek, "Yeni dostluklar, arkadaşlıklar edindik. Evde oturacağımıza terapi gibi sinir stresimizi aldı güzel oldu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Osmaniye Düziçi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title