Haberler

Yöreler Renkler Festivali'ne Ruslar Bekleniyor

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu işbirliğinde düzenlenen Yöreler Renkler Festivali artık birer Antalyalı olan Rusların kendi kültürlerini tanıttığı geceyle devam etti.

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu işbirliğinde düzenlenen Yöreler Renkler Festivali artık birer Antalyalı olan Rusların kendi kültürlerini tanıttığı geceyle devam etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın ayrılmaz parçası haline gelmiş Ruslarla komşuluk etmekten çok mutlu olduğunu belirtti.

Muratpaşa kültürlerin kesişim noktası

Gecede Ümit Uysal, festival süresince birer Antalyalı haline gelmiş Egelilerin, Akdenizlilerin, Karadenizlilerin, Marmara, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu'dan gelerek Antalya'yı memleket edinmiş komşularının kültürlerini, geleneklerini tanıma şansına sahip olduklarını söyledi. Muratpaşa'nın sadece Anadolu'nun renkleriyle değil Rusya'dan Ukrayna'dan Çerkez vatanından, Girit'ten gelen insanlarla birlikte kuruluşmuş çok kültürlü bir yapısı bulunduğunun altını çizen Başkan Uysal, "Keşke bütün dünyaya örnek olabilsek. Keşke parmağımızı bir kere şaklattığımızda ne açlık ne yoksulluk ne savaş kalsa" dedi.

Hepimiz Muratpaşalıyız

Festivalin 8'inci gününde kültürlerini tanıtan Rusların büyük bir kültür hazinesine sahip olduğunubelirten Uysal, "Dostoyevskileri, Tolstoyları, Şolohovları,Puşkinleri, Mayakovskileri yetiştirmiş bir dil. Derin bir kültürü, tarihi bünyesinde barındıran bir toplumla, onların fertleriyle Antalyalılaşmaktan, Muratpaşalılaşmaktan, burada beraber olmaktan, birlikte komşuluk etmekten çok mutluyuz" diye konuştu.

Rusya'yı Antalya'ya davet etti

Vladimir Mayakovski'nin"Geleceğin insanları merhaba /Sizi tanımalıyım /Acılarımla geldim, bütün kalp sızılarımla /Herşeyimi sizlere vereceğim /Herşeyimi /Geleceğe ilişkin bütün hayallerimi" dizelerini okuyarak konuşmasına devam eden Ümit Uysal, şöyle konuştu:

"İnsanoğlu bütün hayallerini hep erteliyor. Hep geleceğin insanlarına bırakıyor. Yine bugünde böyle bir dünyada yaşıyoruz maalesef ama inanıyoruz birgün mutlaka insanlık sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, paylaşmayı muhakkak yakalayacak. Tıpkı Muratpaşa gibi. Ne kadar çok kültür var, ne kadar çok insan var okadar çok güzellik, okadar çok renk var. O kadar çok sevgi ve barış var. Neyi paylaşamıyoruz hayatta neyi! Siyasetin sorumluluğunu paylaşan bütün insanlara diyoruz ki,'İnsanı duyguları, insanlık duygularını merkeze almadan hiçbir davranış geliştirmeyelim. İnsanlık temeldir insanlık insanlığın yegane hazinesidir. Çok teşekkür ediyorum Rus komşularıma sağolsunlar,varolsunlar. Gelecek yıl bütün Rusya'yı Antalya'ya bekliyoruz. Bunu ekonomik nedenlerle değil en başta insani nedenlerle ifade ediyorum. Ekonomi ve diğer şeyler daha sonra gelen şeyler."

Minik Arina'dan dostluk mesajı

Yöreler Renkler Festivali'nin Rusya Kültür Gecesi'nde, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, Başkan Uysal'a Rusya'nın yöresel giysileri gömlek ve şapka hediye eden "Türkiye'nin ve Antalya'nın bir parçası olduk. Biz burada kendi evimizdeki gibiyiz. Burada güzel günler geçirmemiz hep sizin iyiliğinizden dolayı geliyor" dedi.Sahnede Balcı'ya eşlik eden 4 yaşındaki Arina Şahin'in "İki kardeş iki güçlü ülke, ömür boyu beraber olsunlar, hem Rusya hem Türkiye birlikte dostluk ve sevgiyi bugün artık kursunlar" şeklindeki şiiri büyük alkış aldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa Antalya Rusya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title