Haberler

Yöreler Renkler Festivali'nde İç Anadolu Gecesi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöreler Renk Festivali kapsamında düzenlenen İç Anadolu gecesine katıldı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu işbirliğinde bu yıl 2'ncisinin düzenlendiği Yöreler Renkler Festivali'nin 6'ncı gününde İç Anadolu gecesi düzenlendi.

Sevgi ve saygının kenti

Gecede Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın çok eski dönemlerden bu yana sevginin, saygının ve hoşgörünün kenti olduğunu söyledi. Bu değerlerin köklerinin antik döneme kadar uzandığının altını çizen Uysal, "Bu nedenle Muratpaşamız'da temel misyonumuz, Antalya'mızda geçmişten gelen sevgi saygı birliktelik ortamını pekiştirmek ve 'Şüphesiz ki, Antalya dünyanın en güzel yeridir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü sürdürebilmektir. Antalya'mızın güzelliğini insan eli ile yapılan yollar binalar ile bütünleştirebilmektir. Temiz bir yaşam kenti, güzel parklar oluşturabilmek. Komşulukla, sevgiyle saygıyla yoğurabilmek ve geliştirebilmektir. Hatta Türkiye'ye örnek olmak, hatta bütün dünyaya örnek olmaktır. Çocuklarımıza yaşanası bir şehir oluşturmak, onların daha da geliştireceği bir yer bırakmak" dedi.

Neşet Ertaş'ı unutmadı

Konuşmasında 25 Eylül'de ölümünün 4'üncü yılında anılan Neşet Ertaş'a da değinen Uysal, "Bozkırın tezenesi, İç Anadolu'nun bağrından fışkırmış o derin insan" diyerek anlattığı Ertaş'tan "Aşkın beni deli eyledi" şiirini okudu.

Başkan Uysal'a teşekkür

Gecede Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Sarıaslan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu ortamda Türkiye'nin farklı renklerini biraraya getirdiği için Başkan Uysal'a teşekkürlerini dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title