Haberler

'' Yöneylem Araştırması Ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi''

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İçerik Geliştirmeden Sorumlu Yönetici İrfan Onay, ''Türkiye'deki KOBİ'lerin (Kardeşim bu iş böyle gitmeyecek, ben iyisini yapmalıyım) demesi lazım'' dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İçerik Geliştirmeden Sorumlu Yönetici İrfan Onay, ''Türkiye'deki KOBİ'lerin (Kardeşim bu iş böyle gitmeyecek, ben iyisini yapmalıyım) demesi lazım'' dedi.

Onay, Kocaeli Üniversitesince Umuttepe Yerleşkesinde düzenlenen ''Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 26. Ulusal Kongresi''nde, ''Kaliteli ve Güvenirlik'' konusunun işlendiği oturumda, dünyanın hızla değiştiğini vurgulayarak, bu nedenle KOBİ'lerin yenilikçi olması gerektiğini bildirdi.

İrfan Onay, şöyle devam etti:

''KOBİ'ler, inovasyon sözcüğünü duyduklarında (Hemen Ar-Ge departmanı kurmam gerekir, profesörler, doçent çalıştırmak zorunda kalacağım, bunun için çok para harcayacağım. Ne çıkıp çıkmayacağı da belli değil) gibi düşünceye kapılıyor. Bu çok cesaret kırıcı bir şey. Bunu engellemek için uğraşıyoruz. Rekabette bir adım öne geçebilirsek bile bize çok büyük imkanlar yaratabilir.

Bu nedenle yenilikçi olmalıyız. Çünkü dünya hızla değişiyor. Her alanda teknolojiyi takip edeceğiz ve buna inanmalıyız. Üniversitelerle, hatta rakiplerimizle bu konuda görüşmek, konuşmak lazım. Yenilik olmadan yaşanamaz.''

-AB, YENİLİKÇİLİĞİN ÖNEMİNİ KAVRADI-

Avrupa Birliği'nin yenilikçiliğin farkına vardığını ve bunu desteklemek için CIP adını verdiği fonlardan KOBİ'ler için 3,6 milyar avroluk bütçe ayırdığını ifade eden Onay, şunları kaydetti:

''AB, KOBİ'lerde yenilikçiliği özendirmek, bilgiye ve finansal kaynaklara nasıl erişeceklerini göstermek amacıyla program başlattı. Büyük şirketlere göre, görev ve boyutları ile hareket kabiliyetlerinin yüksek olmasını isteyen KOBİ'ler, daha esnek ve çabuk karar alabilir. Daha çabuk değişiklik yapabilir.

Bu nedenle, Türkiye'deki KOBİ'lerin (Kardeşim bu iş böyle gitmeyecek, ben iyisini yapmalıyım) demesi lazım. Bunu yaparken de dünya nereye gidiyor onu öğrensinler. Günlük hayattan kopmasınlar. Fonlardan yararlansınlar ve üniversite-sanayi işbirliğine önem versinler. Geleceği tahmin ederken çevrelerini kontrol edip gözlesinler.''

Onay, KOBİ'lerin önünün açılması halinde ülkede önemli ölçüde istihdam yaratılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title