Haberler

Yolları Kar ile Kapanan Köydeki Hastanın Yardımına Özel Donanımlı Ambulans Yetişti

Yolları kar ile kapanan köydeki hastanın yardımına özel donanımlı ambulans yetişti

DÜZCE - Düzce'nin Kurukavak Köyünde oturan ve rahatsızlanan 44 yaşında ki KOAH hastasının yardımına özel donanımlı ambulans yetişti. Sağlık ekiplerince özenle ambulansa taşınan hasta, hastaneye sev edildi.

Düzce 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği ekipleri, kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Kurukavak köyünde oksijene bağlı olarak hayatını devam ettiren ve KOAH hastası Tahir Çakır birden fenalaştı. Çakır'ı hastaneye götürmek isteyen yakınları, kar yağışı ile yolların kapanması nedeniyle 112 Acil Yardım ekiplerine durumu bildirdiler. İhbar üzerine harekete geçen 112 Acil Yardım ekipleri, özel donanımlı ambulansla köye doğru yola çıktı. Kısa sürede köyle ulaşan ekiplerce özenle evden alınan Çakır, paletli ambulansla Düzce Üniversitesi Hastanesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Karlı havalarda hasta insanların daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Düzce 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Elif Yılmaz, "İş makineleri karları temizlemesine rağmen devam eden kar yağışı nedeniyle yollar kapanıyor. Gündüz vakti sıkıntılı hastalar varsa aşağıya gelsinler, çok fazla yukarılarda ikamet etmesinler. Özellikle kronik hastalıkları varsa, çünkü gece vakti ulaşmak daha da zor olacaktır. Bu onların faydasına olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Düzce KOAH Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title