Haberler

Yolcuların Tepkisine Neden Olan Güvenlik Kontrolü Son Buldu

İsrail Havayolları'nın 'Giden Yolcu ile Giden Yolcu Ayrılsın' İsteğiyle Atatürk Havalimanı'nda Yıllardır Uygulanan Güvenlik Kontrolü, Patlayıcı Madde Tespit Sistemi'nin (Eds) Kullanılmaya Başlanmasıyla İçişleri Bakanlığı'nın Emriyle Kaldırıldı.

İsrail Havayolları'nın 'Giden yolcu ile giden yolcu ayrılsın' isteğiyle Atatürk Havalimanı'nda yıllardır uygulanan güvenlik kontrolü, Patlayıcı Madde Tespit Sistemi'nin (EDS) kullanılmaya başlanmasıyla İçişleri Bakanlığı'nın emriyle kaldırıldı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katından gidiş katına çıkışlarda yer alan güvenlik kontrolü uygulamasına, 2004 yılında İsrail Havayolları El-Al'ın 'Gelen yolcu ile giden yolcu ayrılsın' isteğiyle başlandı. Havalimanı girişinde güvenlik kontrolünden geçen ancak gidiş katına çıkarken ikinci kez aranmak zorunda kalan yolcuların tepkisine neden olan uygulama, havalimanı güvenliğinin yenilenmesi ile son buldu. Tüm dünyada uygulanan ve bagajların yüzde yüz kontrolünü sağlayan Patlayıcı Madde Tespit Sistemi'nin (EDS) Atatürk Havalimanı'nda kullanılmaya başlanmasıyla İçişleri Bakanlığı Atatürk Havalimanı'na 17 Şubat tarihinde bir yazı göndererek, geliş katından gidiş katına çıkışta yer alan güvenlik kontrolünün kaldırılmasının uygun olacağını bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Atatürk Havalimanı yetkilileri, metal dedektörünü ve x ray cihazını kaldırdı. Uygulamanın son bulmasıyla birlikte yolcuların daha rahat bir şekilde seyahat edebilmesi sağlandı.

(ÖFA-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title