Haberler

Yolcu Otobüsü Dereye Yuvarlandı; 5 Ölü, 34 Yaralı Var (2)

Ağrı'dan Bursa'ya giden yolcu otobüsü, aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak dereye yuvarlandı, kazada 5 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.

Ağrı'dan Bursa'ya giden yolcu otobüsü, aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak dereye yuvarlandı, kazada 5 kişi öldü, 34 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Erzurum ve Horasan'daki hastanelere getirilirken, durumları ağır olanlar ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.

Kaza, bugün saat 14. 00 sıralarında Ağrı'nın Eleşkirt ile Erzurum'un Horasan ilçeleri arasındaki Delal Hanları Mevkii'nde meydana geldi. Şoför Abdullah Kılıç, 1 yedek şoför, 1 muavin ve 41 yolcusu bulunan 06 AGK 68 plakalı otobüsle Bursa'ya gitmek üzere saat 13. 00'te Ağrı'dan yola çıktı. İddiaya göre aşırı hız yapan sürücü Abdullah Kılıç, Delal Hanları Mevkii'ne geldiğinde, henüz bilinmeyen nedenle direksiyon kontrolünü yitirdi ve otobüs yolcuların çığlıkları arasında dereye yuvarlandı.

CAN PAZARINDA 5 ÖLÜ, 34 YARALI

Yamaçta sürüklenerek derenin dibine yan yatan ve bir bölümü toprağa gömülen otobüstekiler kendilerini can pazarında buldu. Ortalık kan gölüne dönerken, kazayı görenler yardıma koştu. Kazadan şans eseri yara almadan kurtulanlarla çevreden gelenler, güvenlik güçlerini ve 112 Acil Servisi arayarak haber verdi.

Kaza yerine sevk edilen sağlık ve kurtarma ekipleri, dere dibinde yan yatan otobüsteki 34 yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Ambulanslara alınan yaralılar Erzurum ve Horasan'daki hastanelere götürülürken, durumu ağır olan 2 yaralı da ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.

Yaralı yolcuların ifadelerinden, otobüs altında ölenler olduğu anlaşıldı ve kaza yerine hemen vinç getirildi ve kurtarma çalışması başlatıldı. Vinçle kaldırılan otobüsün altından ezilerek ölen 5 kişinin cesedi çıkarıldı.

KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI

Kaza yerinde çalışmaları yöneten Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal, tümü erkek olan ölen 5 kişinin cesetlerinin otobüsün altından çıkarıldığını ve kimliklerinin saptanmasına çalışıldığını söyledi.

Kaymakam Ağbal, "Otobüste 44 kişi varmış. Bunlardan 2'si sürücü, 1'i muavin, 41'i de yolcu. Otobüsün altında ölen 5 kişinin cenazesi, Horasan'da yapılacak kimlik tespiti ve otopsinin ardından ailelerine teslim edilecek. 34 yaralıdan 5'inin hayati tehlikesi var" dedi. - Erzurum / Horasan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title