Haberler

Yolcu Dolu Otobüse Molotof Saldırısı

Güncelleme:

Mersin Tarsus'ta terör örgütü yandaşları, içinde yolcuların bulunduğu belediye otobüsüne molotof ile saldırdı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bölücü terör örgütü yandaşları, içinde yolcuların bulunduğu belediye otobüsüne taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı.

Olay, saat 19.15 sıralarında Girne Mahallesi'nde meydana geldi. Mithat Paşa-S.S.K Hastanesi-Çarşı,Bahçe Mahallesi seferini yapan, içinde yolcuların da bulunduğu Tarsus Belediyesi'ne ait Yasef Kızıl'ın kullandığı 33 NC 06 otobüs, Sait Polat Bulvarına paralel olan yan yoldan geçtiği sırada, yüzleri maskeli ve sarıklı yaklaşık 30 kişiden oluşan çoğunluğu çocuk terör örgütü yandaşlarının hedefi oldu. Belediye otobüsüne önce molotof kokteyl'i atan göstericiler kaldırımda duran bozuk bir televizyonu da otobüse fırlatarak sağ yan camının parçalanmasına neden oldu. Atılan molotof kokteyli otobüsün arka kısmında yangına neden olurken çevreden yetişen vatandaşlar alevleri yangın tüpü ile söndürdü.

Saldırının ardından otobüs şoförü 40 yaşındaki Yasef Kızıl, "Kalabalık bir şekilde birden önümüze çıkıp otobüse molotof attılar. Ben aracı durdurdum ve yolcular ile birlikte arka kapıdan kaçtım.

Otobüsün arka tarafta çıkan yangın ise, bize yardımcı olan vatandaşlar tarafından büyümeden söndürüldü. Saldırganlarda polisi görünce kaçtılar" dedi.

Olay'ın ardından Girne Mahallesinde yoğun güvenlik önlemi alan polis olaya karıştıkları iddia edilen yaşları küçük iki çocuğu yakalayarak gözaltına aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title