Haberler

Yola Saçılan Pamukları Satarak Okul Harçlıklarını Çıkarıyorlar

Yola saçılan pamukları satarak okul harçlıklarını çıkarıyorlarŞANLIURFA - Türkiye'nin pamuk üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Şanlıurfa'da tarlalarda hasat devam ederken, dar gelirli aileler ve çocuklar ise yola saçılan kirli pamukları satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yola saçılan pamukları satarak okul harçlıklarını çıkarıyorlar

ŞANLIURFA - Türkiye'nin pamuk üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Şanlıurfa'da tarlalarda hasat devam ederken, dar gelirli aileler ve çocuklar ise yola saçılan kirli pamukları satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında sulu tarımın yaygınlaştığı Harran Ovası'nda pamuk, çiftçinin umudu olmaya devam ediyor. Tekstil, yağ sanayi ve hayvancılık sektöründe önemli oranda ham madde sağlayan pamuk hasadının başlamasıyla birlikte bölgede 'Beyaz altın' olarak adlandırılan pamuk tarlalarında hasat sürüyor.

Satılmak için özel kasa yapılan kamyon ve traktörlere istiflenen pamukların geri kalan kirli veya yola saçılmış pamuklar ise dar gelirli aileler ile çocukların geçim kaynağı olmaya başladı. Kamyonlardan yola savrulan kirli pamukları toplayan dar gelirli aileler, bunları kilosunu 1 liraya yol kenarına kurulan seyyar komisyonculara satıyor. Şanlıurfa- Akçakale karayolu üzerinde çoğunluğu çocuklardan oluşan kişiler, gün boyunca torbalarına istifledikleri kirli pamukları satarak aile ekonomilerine katkı sağlamaya çalışıyor.

Yola açılan pamukları toplayan çocuklardan 11 yaşındaki Muhammed Budak, "Yol kenarındaki pamukları topluyorum. Pamukları satarak, okul harçlığımı çıkarıyorum. Günlük yaklaşık 10 kilo pamuk topluyorum, kilosunu da 1 ile 2 lira arasında satıyorum. Günlük 10 - 15 lira para kazanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Şanlıurfa Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title