Haberler

Yol Spor Halk Oyunları Topluluğu Şampiyonluk Yolunda

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından İstanbu’da düzenlenecek olan Türkiye final yarışmasında Van’ı temsilen katılacak olan Karayolları Yol Spor Kulübü Halk oyunları topluluğu çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından İstanbu'da düzenlenecek olan Türkiye final yarışmasında Van'ı temsilen katılacak olan Karayolları Yol Spor Kulübü Halk oyunları topluluğu çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 2014-2015 yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen il ve bölge yarışmalarında büyükler kategorisinde stilize (geleneksel) dalda bölge birinciliğini elde ederek 20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılacak olan Türkiye final yarışmasında Van'ı temsil edecek olan Karayolları Yol Spor Kulübü Halk oyunları topluluğu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halk oyunları Türkiye finallerinde en iyi bir şekilde temsi etmeye çalışacaklarını söyleyen Halk Oyunları Eğitmen Ali Şener Korkmaz, "Türkiye Halk Oyunları Federasyonumuz tarafından her yıl dünyanın değişik ülkelerinde düzenlenen yarışmalar, festivaller, gösteriler ve benzeri aktiviteler ülkemizde yapılmaktadır. Federasyonumuzun 2014-2015 yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen il ve bölge yarışmalarında Van Karayolları Yol Spor kulübü olarak büyükler kategorisinde stilize (geleneksel) dalda bölge birinciliğini elde ettik. 20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılacak olan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Türkiye final yarışmasında ilimizi temsilen Karayolları Yol Spor Kulübü Halk oyunları ekibimiz katılacaktır ve ekip olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Ekibimizin katılacağı yarışmada 7 bölgeden toplamda 25 ilden 35 kulüp katılacaktır. Yarışmada her bölgenin renkleri, müzikleri, kostümleri, geçmişte yaşayan insanların yaşadığı toplumsal olayları, iş oyunlarını, insan hayvan ilişkilerini konu alan mizansen oyunlarda yer alacak. Tarihsel geçmişimiz, kültürel mirasımız olan folklorumuz içerisinde yer alan halk oyunları günümüzde ne kadarda ayakta durma mücadelesi verse de kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden olmasından dolayı halk oyunlarının korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması, geniş kitlelere tanıtılıp, yayılması gerekiyor. İlimizin halk oyunları bakımından zengin olmasından ve halay bölgesinde olduğundan hareketli oyunların sergileneceği yarışmada iyi bir derece ile dönmeyi bekliyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Harbiye Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title