Haberler

Yol-İş Sendikası Ağrı Temsilciliği, Taşeron İşçilerle İlgili Endişelerini Dile Getirdi

Ağrı'da bir grup Yol-İş Sendikası üyesi, Karayolları ile ilgili son düzenlemeleri protesto etti.

Ağrı'da bir grup Yol-İş Sendikası üyesi, Karayolları ile ilgili son düzenlemeleri protesto etti.

Grup, Kağızman Caddesi'nde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası Ağrı Temsilcisi Nihat Alpaslan, bazı Büyükşehir belediyelerinin sınırlarının değiştirilmesi ile 13 ilde Büyükşehir Belediyesi kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun taslağı hazırlandığını söyledi.

Tasarı taslağının milyonlarca yurttaş ile birlikte on binlerce çalışanı da ilgilendirdiğini belirten Alpaslan, şunları kaydetti:

"Bu yasa tasarısı çeşitli sakıncaları içeriyor. Ayrıca ikinci bir husus da Karayolları Genel Müdürlüğü iş yerlerinde çalıştırılan taşeron işçilerin hukuki durumlarının gündeme getirilmesi gerekiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, 2013 yılında bütün bölgelerde Karayoları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı işlerin tamamının anahtar teslimi yüklenici firmalara ihale edilmesi için gerekli çalışmalara başlamıştır. Bu durum yalnızca aracı şirketler vasıtasıyla çalıştırılan davacı işçileri mağdur etmekle kalmayacak, bütün işler hizmet alımı suretiyle gördürüleceği için Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yıllardır kadrolu olarak çalışan işçilerin hepsinin ihtiyaç fazlası haline gelmesine ve nihayet işlerini kaybetmelerine yol açacaktır."

Muhabir: Fethullah Yaman

Yayıncı: Hasan Özkal - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Karayolları Genel Müdürlüğü Kağızman Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title