Haberler

Yoksullar Onun Maaşını Almasını Bekliyor

Ortahisar'ın Belediye Başkanı 70 Aydır Maaşını Fakir Vatandaşlara ve Öğrencilere Dağıtıyor. Göreve Geldiği Günden Bu Yana Maaşının Bir Kuruşunu Bile Kendisi İçin Harcamayan Belediye Başkanı, Halkın Gönlünde Taht Kurmuş.

Ortahisar'ın belediye başkanı 70 aydır maaşını fakir vatandaşlara ve öğrencilere dağıtıyor. Göreve geldiği günden bu yana maaşının bir kuruşunu bile kendisi için harcamayan Belediye Başkanı, halkın gönlünde taht kurmuş.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Yücel Yazıcı, göreve  başladığı günden bu yana tüm maaşını dar gelirlilere yardım ve burs olarak dağıtmış, belediye hizmetlerine de kendi olanaklarıyla katkı sunmuş.

Ortahisar Belediye Başkanı Erkal Yandı’nın 2002 yılı temmuz ayında milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından vekâleten belediye başkanlığı görevini yürüten Yazıcı, 18 Nisan 2004  yerel seçimlerinde CHP'den katıldığı seçimde halkın büyük çoğunluğunun oyuyla göreve gelmiş. 70 aydır belediye başkanlığı yapan Yazıcı, maaşının tamamını fakirlere ve öğrencilere dağıtmış.

 

Yazıcı, ilk belediye başkanlığı döneminde 18 ay boyunca aldığı paranın tek kuruşuna bile dokunmamış ve aldığı parayı olduğu gibi belediyenin ihtiyaçları için kullanmış. Halkın tercihi ile ikinci kez başkanlık görevine geldiğinde ise her ay aldığı 2 bin 500 YTL'yi fakir ailelere ve öğrencilere dağıtmış. Maaşını durumunun kötü olduğunu bildiği ya da belediyeye gelip durumunu anlatan yardıma muhtaç kişilere dağıttığını söyleyen Yazıcı, yaptığı iyiliklerin anlatılmasından da hiç hoşlanmıyor ve ekliyor: Belediyeye gelenler eli boş çıkmaz

 

Maddi durumu iyi olduğu için belediyeden aldığı paraya ihtiyacı olmadığını belirten Yazıcı, ayrıca maddi durumu iyi olmayan öğrencilere de burs veriyor.

 

CEBİNDEN HARCIYOR 

 

Belediye başkanı Yazıcı, kurumun bazı hizmetlerine de kendi olanaklarıyla katkı sunmuş. 'Yapılan hayır gizli kalmalıdır' düşüncesiyle yaptıklarını anlatmaktan çekinen Yazıcı, bundan sonra da maaş almayı düşünmüyor. Memlekete hizmet için belediye başkanlığına aday olduğunu belirten Yazıcı, tek isteğinin halkına hizmet olduğunu vurguluyor.

 

Yazıcı, belediyeden maaş almadığı gibi Düğün Salonu ile Kültür ve Manzara Parkı yapımı için de cebinden binlerce YTL para harcamış.Ama bunu sorduğumuzda 'Yapılan iyilikler anlatılırsa anlamı olur mu? Ben şu iyilikleri yaptım diye anlatılır mı' şeklinde örnek alınacak bir açıklama yapan Yazıcı,  belediyenin ihtiyaçları için hiç düşünmeden cebinden harcayacağını vurguluyor ve ekliyor: Hepsi de benim beldemde halkımın temel ihtiyaçlarıydı. Bunları yine benim halkım kullanacak. Bu nedenle de oldukça mutluyum.

 

 

 

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title