Haberler

Yoksul Aileye Komşuları İmece Usulü Ev Yapıyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kirasını ödeyemedikleri için evden çıkarılan 5 kişilik aileye yakınları ve komşuları sahip çıktı.

ŞABAN KILIÇCI - Bursa'nın İnegöl ilçesinde kirasını ödeyemedikleri için evden çıkarılan 5 kişilik aileye yakınları ve komşuları sahip çıktı.

İş umuduyla 1,5 yıl önce Bitlis'ten İnegöl'e taşınan Türe ailesi, kirasını ödeyemedikleri için birkaç ay önce oturdukları evden çıkarıldıktan sonra bir süre yakınlarının yanında kaldı.

Aileye sahip çıkan yakınları ve komşuları tarafından alınan arsa üzerine imece usulüyle ev yapımına başlandı. Destek verenlerin kimi çimento aldı, kimi inşaatta çalıştı ve imkanlar ölçüsünde kaba inşaat tamamlandı.

Yük oldukları gerekçesiyle yakınlarının yanından ayrılan Türe ailesi, kaba inşaatı tamamlanan evde yaşamaya başladı.

Görme engelli raporuyla bir fabrikada engelli kontenjanında çalışan Tekin Türe (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada kapı, pencere ve elektriği olmayan evleri için destek beklediklerini söyledi.

Kendilerine destek olan akraba ve komşularına teşekkür eden Türe, şunları kaydetti:

"İş yoktu. Bitlis'ten çıktık buraya geldik. Bir süre önce ev sahibi oturduğumuz evden çıkardı. Bu evi bize amca oğulları ve komşular yapmışlar. Burada 5 kişi yaşıyoruz. Ben bir fabrikada 2 aydır geçici olarak çalışıyorum. 13, 15 ve 17 yaşlarında 3 çocuğum var, okuyorlar. Kapı, pencere, elektrik, koltuk istiyoruz. Bu destekleri karşılıksız istemiyoruz hepsini taksitle öderim."

"Hayırseverlerden bu aileye sahip çıkmalarını bekliyoruz"

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği İnegöl Temsilcisi İlhan Tatlı ve Beşir Derneği İnegöl Temsilcisi Uğur Çiçek de aileyi ziyaret ederek, kendilerine gıda ve giyecek desteğinde bulundu.

Tatlı, iş umuduyla İnegöl'e gelen 5 kişilik ailenin zor durumda olduğunu belirterek, "Bu aile çok utangaç ve gururlu bir aile. Biz davet etmemize rağmen gelip bizim evde kalmadılar. Şu an çocuklarıyla burada kalıyorlar. Hiçbir yere de gitmiyorlar. Ailenin babası bir yıldır iş bulamıyordu özürlü kontenjanından bir fabrika iş verdi ve 2 aydır burada çalışıyor. Elektrik, kapı ve pencerelerini ayarlamaya çalışıyoruz. Bir şekilde bu evi bitirmenin uğraşındayız. Hayırseverlerden bu aileye sahip çıkmalarını bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title