Haberler

YÖK ve Kalkınma Bakanlığı Yetkilileri Düzce Üniversitesinde

Düzce Üniversitesi, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında çevre ve sağlık alanlarında yaptığı çalışmalara yönelik bilgilendirme toplantısında, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr.

Düzce Üniversitesi, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında çevre ve sağlık alanlarında yaptığı çalışmalara yönelik bilgilendirme toplantısında, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın, Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Yavuz, Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ve beraberindeki heyetle istişarelerde bulundu.

Çevre konusunda, "Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı" sağlık konusunda ise "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp" alanında çalışmalar yürütecek olan Düzce Üniversitesi, bu kez YÖK ve Kalkınma Bakanlığı yetkililerine, yapılan faaliyetler ve projelere ilişkin yol haritasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Düzce Üniversitesine tebrik

Programda konuşan YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'la birlikte yenileşme sürecine girdiklerini ifade ederek öğrencilerle ilgili dijitalleşme çalışmalarını, araştırma üniversitelerini ve bölgesel kalkınma odaklı projeleri bu yenileşme sürecine örnek gösterdi. Teknoloji Transfer Ofislerinin ve Teknoparkların yaygınlaştırılması, Ar-Ge fonlarının artırımı ve Kalkınma Ajanslarının kurulması gibi çalışmaların Türkiye'nin 2023 vizyonuna önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Prof. Dr. Aydın, YÖK olarak üniversitelerin bölgesel kalkınmaya, ana misyonundan feragat etmeden odaklanmalarını istediklerine dikkat çekti. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesini vizyon proje olarak nitelendiren Prof. Dr. Orhan Aydın, Düzce Üniversitesi'nin bu projede yer aldığı için seçilmiş bir üniversite olduğunu belirterek Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başta olmak üzere Düzce Üniversitesi'ni tebrik etti.

Çevre alanında 20, Sağlık alanında 17 proje

YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın'ın ardından sağlık ve çevre alanlarında yapılan çalışmalara yönelik bilgilendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi'nin akademik faaliyetleri, girişimcilik eğitimleri ve bilimsel başarılarından bahsederek sözlerine başladı.

Projede yerel aktörlerle dayanışmanın önemine vurgu yapan Rektör Çakar, bu süreçte hem iç hem de dış paydaşlarla görüştüklerini ve akademisyenlerle arama toplantıları yaptıklarını ifade etti. Toplantılar sonucunda çevre alanında 20, sağlık alanında ise 17 proje önerisi çıktığını belirten Prof. Dr. Çakar, 37 proje arasından; çevre konusunda Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı, sağlık konusunda ise Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanının belirlendiğini sözlerine ekledi.

Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı alanında bölgenin en önemli tarımsal ürünü olan fındık başta olmak üzere tarımsal atıklardan katma değeri yüksek endüstri ürünleri ve kompozit malzeme ürünleri üretileceği bilgisini paylaşan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi'nin fındık kabuğundan ekolojik boya üretimini projeye örnek gösterdi. Tekstil firmalarının ekolojik boya konusunda çok istekli olduklarını dillendiren Rektör Çakar, bu bilimsel çalışmanın ticarileşmek üzere olduğuna işaret etti.

Düzce Üniversitesi'nin, 320 yatak kapasiteli, yıllık 60 milyon işlem hacimli Hastanesi ve 40 bin m2 yeni hastane binasıyla sağlıkta büyük bir potansiyeli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çakar, sağlık konusunda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında yapılacaklar hakkında da önemli bilgiler verdi. Bölgenin endemik bitki çeşitliliği yönünden zengin olduğunu belirten Düzce Üniversitesi Rektörü, bu bitkilerden elde edilecek ilaç ekstraktı, fitoterapi, apiterapi ve ozon tedavisi gibi uygulamalarla Düzce'yi bu alanda merkez yapmak istediklerini bir kez daha vurguladı. Sağlık turizmi için otel işletmecilerinin, bitki ekstraktı üretimi için çiftçilerin eğitileceğini söyleyen Rektör Çakar, halk arasında deli bal olarak bilinen baldan tansiyon düşürücü geleneksel tıbba özel ilaç üretimi çalışmalarını da katılımcılarla paylaştı.

Konuşmasının son bölümünde süreçle ilgili yapılan çalışmaları özetleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, proje için uzman akademisyenlerden oluşan bir ekip oluşturulduğunu, daha fazla kurumsallaşmak adına Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü kurulduğunu ifade etti. Arama toplantıları yapılarak kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin belirlendiğini dile getiren Rektör Çakar, sonrasında basın mensupları, bölüm başkanları, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Düzce Valisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Düzce TSO, Organize Sanayi Bölgesi, sanayiciler, Düzce Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve son olarak da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

İki alanla ilgili Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin kurulması kararını Senato'dan geçirdiklerini ve YÖK'e sunduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, eğitim ve sertifikalandırma programlarına başladıklarını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Programın son bölümünde YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın, Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Yavuz, Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ve öğretim üyeleri süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi'nin Düzce için yaptığı çalışmaların yer aldığı "Düzce'ye Değer" adlı kitabı konuk heyete hediye etti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Yekta Saraç Orhan Aydın Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title