Haberler

YÖK Üyesi Şenses'ten Eleştiri

YÖK Üyesi Prof. Dr. Fikret Şenses, 'Farklı Katsayı Kararı Uygulaması Asıl Amacının Haksızlıkları Giderme Görüntüsü Altında Yükseköğretimi İktidar Partisinin Amaçları Doğrultusunda Biçimlendirmeye Yöneliktir' Görüşünü Savundu.

YÖK üyesi Prof. Dr. Fikret Şenses, ''Farklı katsayı kararı uygulaması asıl amacının haksızlıkları giderme görüntüsü altında yükseköğretimi iktidar partisinin amaçları doğrultusunda biçimlendirmeye yöneliktir'' görüşünü savundu.

Şenses, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün bugünkü toplantısında alınan, ''üniversiteye giriş sisteminde önemli değişiklikler yapılmasına ve bu çerçevede meslek lisesi mezunlarına üniversiteye girişte farklı kat sayı uygulanmasına son verilmesi'' yönündeki karara katılmadığını bildirdi. Kararın oy çokluğuyla alındığını belirten Şenses, karşı oy kullanmasının gerekçelerini açıkladı.

Prof. Dr. Şenses, şunları kaydetti:

''Son dönemde gerekli altyapı ve kaynak sağlanmadan çok sayıda yeni üniversite açılması, mevcut yasal çerçeve dikkate alınmaksızın üniversitelerimizde türban yasağının kaldırılması, üniversite kontenjanlarının hızla artırılması, ilahiyat fakültesi kontenjanlarının birden ve çok yüksek oranda artırılmış olması ve en son olarak da katsayı konusuyla gündem işgal edilmek istenmektedir.

Bu durum, iktidar partisinin amaçlarıyla, YÖK'ün amaçları arasındaki örtüşme derecesini açıkça ortaya koymaktadır. Mevcut farklı katsayı uygulamasının bütün meslek lisesi öğrencilerini ilgilendirmesine karşın konunun sadece imam hatip liseleri üzerinde odaklandırılmış olması bu kuşkuları daha da artırmaktadır.''

''Bu karar alınırken farklı katsayı uygulamasının gerekçelerinin gündeme getirilmediğini'' ifade eden Şenses, ''meslek yüksekokulları dahil olmak üzere mesleki eğitimin çekiciliğinin artırılması ve imam hatip liselerinin toplumun ihtiyaçlarının çok üstünde mezun verdikleri hususlarının yanında toplumun önemli bir kesiminin bu konudaki duyarlılıklarının göz ardı edildiğini'' savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title