Haberler

YÖK'ün Çorapçıoğlu'nu Atamaması İşlemine Durdurma

Ankara 15. İdare Mahkemesi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun Atanmamasına İlişkin İşleminin Yürütmesini Durdurdu.

Ankara 15. İdare Mahkemesi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun atanmamasına ilişkin işleminin yürütmesini durdurdu.

Ankara 15. İdare Mahkemesi, Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun, YÖK'ün Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına yaptığı atama ve dekanlığa kendisinin atanmamasına ilişkin işlemlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davanın ilk aşamasını sonuçlandırdı.

Kararda şöyle denildi:

''İki dönem fakülte dekanlık görevini yürüten ve Üniversite Rektörü tarafından bildirilen üç kişilik listede 1. sırada önerilen ve Dekan Adayları İnceleme Komisyonu'nca da birinci sırada bildirilen davacının, aynı göreve üçüncü kez atanmamasında, davalı idarece idarenin takdir yetkisi ve idari yargı yerlerinin yerindelik denetimi yapamayacağı dışında, atamama işlemini haklı kılabilecek hukuken kabul edilebilir bir sebep ileri sürülmemesi ve aynı Genel Kurul kararında başka fakültelere atanan adayların bu atamalarının üçüncü döneme ilişkin olduğunun anlaşılması karşısında, aynı durumda olan davacının dekanlığa atanmamasına ilişkin dava konusu işlemde, sebep unsuru yönünden hukuka, kamu yararı ve hizmet gereklerine uygunluk görülmemiştir.''

YÖK'ün bu karara itiraz hakkı bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title