Haberler

YÖK'ten 'Öğretmen Alanı Sınavı'na Tepki

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili İsa Eşme, öğretmen adayları için uygulanacak olan 'alan sınavı' uygulamasına tepki göstererek, "Öğretmen yetişirmede alan sınavı uygulaması eğitime çok büyük darbe vurur. Bunu telafisi olmaz. Sakın böyle bir uygulama yapmayın" dedi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Özel Okullar Birliği'nce Antalya'da düzenlenen 'Öğretmen Eğitimi' konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, öğretmen atamlarında KPSS dışında yapılacak olan sınavların eğitime darbe vuracağını kaydederek, kendilerinden istenmesi halinde eğitim fakültelerinden alınacak olan diploma notlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderileceğini ifade etti. Bakanlığın Şubat ayı içerisinde yapacağı öğretmen atamalarında da değinen Eşme, atamalarda özellikle sınıf öğretmenliği atamasının bir yararı olmayacağını belirterek, "Sınıf öğretmenliğinde sözleşmeli öğretmen atamalarının herhangi bir yararı olacağına inanmıyorum" diye konuştu.

Sınıf öğretmenliğinin çocukları şekillendirmede en önemli alan olduğunu ifade eden Eşme, sınıf öğretmenliğinde sözleşmeli öğretmenliğin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Eğitimdeki en büyük sorunun 'nicelik' olduğunu kaydeden Eşme, devletin öğretim elemanı yetiştirme konusunda kaynak ayırımı yapması gerektiğini söyledi. Eşme, "Çocuklarımızın üniversite kapılarında beklemesi hepimizin sorunudur. Bu sorunu çözerken akılcı bir çözüm üretmek gerekir. Polemiklerle bu sorunlara çözülmez. Tılsımlı bir çözüm de yok. Çözüm devlet politikasından geçer" şeklinde konuştu.

Öğretmen Yetiştirme programlarına ilişkin bilgi veren Eşme, öğretmen yetiştirme konusunda 21 programın yenilendiğini, yan dal uygulamasına son verildiğini ve tüm programlara topluma hizmet uygulamaları adlı yeni bir ders konulduğunu belirtti. Türkiye'nin öğretmen yetiştirme alanında Avrupa Birliği ülkelerinden üstün özelliklerinin bulunduğunu belirten Eşme, öğretim elemanlarının niteliği, öğretmen adaylarının seçimi gibi konularda diğer ülkelerden üstün özelliklerinin bulunduğunu söyledi. Eşme, öğretmen yetiştirmedeki hedefin, niteliğini iyileştirmek olduğunu söyledi. Öğretmen eğitminde akreditasyonun da bir sorun olduğunu belirten Eşme, YÖK'ün de bu konuda çalışmaları olduğunu sözlerine ekledi.

(DUY-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title