Haberler

YÖK'ten 'İhale Yolsuzluğu' Haberlerine Yalanlama

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Bazı Basın Yayın Organlarında Yer Alan, 'Devlet Üniversitelerinde Yolsuzluk Yapıldığı ve Sorumlular Hakkında YÖK Tarafından Soruşturmalara İzin Verilmediği' Yönündeki Haberlerin Gerçekleri Yansıtmadığını Bildirdi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Devlet üniversitelerinde yolsuzluk yapıldığı ve sorumlular hakkında YÖK tarafından soruşturmalara izin verilmediği' yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, Kamu İhale Kurumu'nun, hukuken, yolsuzluk tespiti amacıyla üniversitelerle ilgili bir inceleme yapma görev ve yetkisinin bulunmadığı belirtildi. Kamu İhale Kurumu'nun 6 Şubat 2007 tarihli WEB sayfasındaki basın açıklaması hatırlatılarak, üniversitelere yönelik olarak yolsuzluk tespiti amacıyla özel bir inceleme olmadığı kaydedilen açıklamada, bugüne kadar, üniversitelerde gerçekleştirilen ihale işlemleri ile ilgili olarak, Kamu İhale Kurumu tarafından YÖK'e intikal ettirilen her konunun incelendiği ve gerekli işlemlerin yapıldığı belirtdi. Açıklamada daha sonra şunlar kaydedildi:

"Bu gerçeklere rağmen, her türlü dayanaktan yoksun suçlamaların doğru kabul edilerek en üst düzey yetkililer tarafından üniversitelerimizi töhmet altında bırakan beyanatların verilmesi, Yükseköğretim Kurulu'nca esefle karşılanmaktadır".

(DUY-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title