Haberler

YÖK'ten Formasyon Müjdesi

Güncelleme:

YÖK, halen öğrenim gören Fen Edebiyat fakültesi öğrencilerinin ve mezunlarının içini rahatlatacak bir açıklama yaptı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Fen Edebiyat fakültelerine getirilen yeni formasyon düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacı ve öğretmen adayı yetiştiren kurumlardan mezunların sayısı dikkate alınarak YÖK bünyesinde oluşturulan Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu'nun, 21 Mart 2012 tarihinde yaptığı toplantı sonucunda öğretmen yetiştirmeyle ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu'na sunduğu önerilerin, 05 Nisan 2012 tarihindeki Genel Kurul toplantısında değerlendirildiği ve alınan kararların üniversitelere ulaştırıldığı anımsatıldı.

Söz konusu kararlarda halen üniversitelerde açılmış bulunan pedagojik formasyon programlarına devam eden öğrencilerin haklarının saklı olduğunun ifade edildiği kaydedilen açıklamada "Ancak kararda yer alan 'mevcut öğrenciler' ifadesinin farklı yorumlara yol açtığı gözlemlenmiş olup konuya açıklık getirmek üzere ilgili kararlar, 03 Mayıs 2012 tarihinde toplanan Kurulumuzda yeniden müzakere edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yer alan Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu'nun yürüttüğü çalışmalar sonucu geliştirilecek yeni bir model uygulamaya konuluncaya kadar halen izin verilen üniversitelerde açılacak pedagojik formasyon programlarına, Talim ve Terbiye Kurulunun 80 no'lu kararında yer alan alanlarda eğitim gören ve mezun olacak öğrencilerin başvurma hakkının saklı olduğuna, kurulumuzun 03 Mayıs tarihli toplantısında karar verilmiştir" denildi.

Açıklamada konuyla ilgili yükseköğretim kurumlarında halen öğrenim gören öğrenciler ile bu kurumlardan mezun olanların alınan kararla ilgili olarak herhangi bir mağduriyetinin söz konusu olmadığı, açılacak pedagojik formasyon programlarına başvurma haklarının bulunduğu belirtildi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTELİLERDEN PROTESTO

Öte yandan İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, pedagojik formasyon almalarını kaldıran kararı, yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto etti.

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki yaklaşık 200 öğrenci, ellerindeki pankartlarla üniversiteden çıktı. 'Diplomasız işsiz olmak istemiyoruz', 'Formasyon hakkımız engellenemez' şeklinde slogan atan öğrenciler, tramvay yolunu kapattı.

Buradan Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüyen grubu yoldan geçen yabancı turistler de merakla izledi. Öğrenciler, Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Dilan Taşkın, "5 Nisan günü pedagojik formasyonu kaldırma kararı alarak önümüze koyan YÖK, bugün bir toplantı düzenleyerek sözde yeni kararlar alacak. Günlerdir fen edebiyat öğrencilerinin devam eden tepkileri, birçok üniversitede düzenlenen öğrenci eylemleri, YÖK'ü; formasyonu kaldırma kararını gözden geçirmek zorunda bıraktı" dedi.

Basın açıklamasının ardından 3 öğrenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne girerek yetkililerle görüşmek istedi. Öğrenciler, içerde herhangi bir yetkiliyle görüşemediklerini söyleyerek oturma eylemlerine yarım saat daha devam ettikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Eğitim

İstanbul Üniversitesi Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title