Haberler

YÖK Başkanı Teziç Sinop'ta

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Esogü) Rektörlüğü'ne En Yakın Rakibine 36 Oy Fark Atan Prof. Dr. Gaye Usluer'i Atamayarak, Tercihini 80 Oy Olan 2. Sıradaki Prof. Dr. Fazıl Tekin'den Yana Kullanmasına Yorum Getirmenin Yanlış Olacağını Söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü'ne en yakın rakibine 36 oy fark atan Prof. Dr. Gaye Usluer'i atamayarak, tercihini 80 oy olan 2. sıradaki Prof. Dr. Fazıl Tekin'den yana kullanmasına yorum getirmenin yanlış olacağını söyledi.

Yeni kurulan Sinop Üniversitesi'ni ziyaret eden YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Sinop Polisevi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı ilk rektör olan Fazıl Tekin'in atanması ile ilgili soruları yanıtlayan Teziç, "Bu konuda benim düşüncem olamaz. Bu cumhurbaşkanının takdirine bağlı bir husustur. Oylama gizli yapılıyor. Bize gönderilen kanun gereği üniversiteden gelen 6 adaydan üçünü biz cumhurbaşkanına gönderiyoruz. Cumhurbaşkanına gittiği zamanda onun üç adaydan

birini seçip ataması mevzuattan kaynaklanan bir yetkisidir. Onun için bunla ilgili bir düşünce serdetmek doğru olmaz" dedi.

Bu arada, Sinop'a kırmızı plakalı makam aracıyla gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, 14 yıllık makam aracının değiştirilmediğini belirterek, aracın kendilerini çoğu zaman yolda bıraktığını söyledi. Teziç, "Şikayetçi değilim. Devlet vermiyorsa bununla yetinmeye çalışırız. Biz sadece taleplerimizi hatırlatırız. Çünkü güvenli bir ortamda çalışmak, devletin kamu hizmeti yapanlara sağlaması gereken bir mecburiyettir. Güvenlik ortamı olmadığı takdirde bazı sorunlar da ortaya çıkabilir. Araç 14 yıllık. Zaman

zaman bizi yolda bırakıyor ama devamında bir tamir süreci başlıyor. Onu da yaptırıyoruz. Bazen paramız olmuyor ve yetmiyor ama tedarik etmeye çalışıyoruz. Bunların olmaması gerekir. Bunu bir şikayet olarak söylemiyorum" diye konuştu.

YÖK'ün başta personel olmak üzere bir çok eksiği olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erdoğan Teziç, "Mesela rektörlerin bugün toplanabileceği bir salonumuz bile yoktur. Biz toplantılarımızı yapabilmek için civardaki üniversitelerden ödünç salon talebinde bulunuyoruz. Bunları kamuoyunun bilmesinde yarar var. YÖK'ü tanımamanın ve Yüksek Öğretim Kurumu'nu görmezlikten gelmenin kimseye faydası yoktur. Eğer faydası varsa o zaman söylenecek bir şey de yoktur" ifadelerini kullandı.

(SÖ-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title