Haberler

YÖK Başkanı Kurumun Temel Varlık Nedenini Açıkladı

Güncelleme:

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "YÖK'ün temel varlık sebebi üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle kültür hayatımızı da zenginleştirecek konularla birlikte olmak" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "YÖK'ün temel varlık sebebi üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle kültür hayatımızı da zenginleştirecek konularla birlikte olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Saraç, Bartın Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kültür-Sanat Söyleşileri"ndeki konuşmasında, üniversite öğreniminde akademik bilginin yanında ruha hitap edecek, fikir dünyasını geliştirecek konuların yer almasının önemini bildiklerini söyledi.

Bu kapsamda "yeni YÖK" anlayışıyla kültür ve sanat faaliyetlerinin yaşamı daha zenginleştireceğini düşünerek üniversitelerde öğrencilerle bir araya gelme kararı aldıklarını ifade eden Saraç, şöyle devam etti:

"Her ay, bir üniversitede gerçekleştirmeyi planladığımız programlarda edebiyat, tarih, görsel sanatlar, müzik, sosyoloji, felsefe gibi konularda alanında seçkin isimlerin katılacağı söyleşiler düzenleyeceğiz. YÖK'ün temel varlık sebebi üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle global dünyanın güçlü unsurları yüksek teknoloji, inovasyon, sibernetik, dijital dünya, bilginin ticarileşmesi gibi kavramlar dışında kültür hayatımızı da zenginleştirecek konularla birlikte olmayı amaçlıyoruz."

Saraç, Anadolu'nun uzun yıllar çeşitli medeniyetlere ve devletlere ev sahipliği yaptığını, her medeniyetin yaptığı katkının katmanlaşarak bir birikim meydana getirdiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Medeniyetimiz, siz değerli gençlerimizin gayretleriyle mesafe kat edecektir. Bunun için tarihimizi, geçmişimizi çok iyi bilmeliyiz. Tarih, bir milletin geleceği yolunda kılavuzluk eden unsurlardan en önemlisidir. Son yıllarda tarihimize karşı gösterilen ilgi ve alaka, sevindiricidir. Yayınlanan kitaplar, düzenlenen bilimsel etkinlikler, televizyon programlarıyla tarihimiz, artık daha geniş kesimlere ulaşmaktadır. Bizler de tarihimizle ilgili konularda yetkin isimlerle sizlerle birlikte olacağız. Bugünkü söyleşi konumuz olan ' Ümmü Gülsüm ve Feyruz' sadece kendi ülkeleri olan Mısır ve Lübnan'da değil başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere bütün dünyada beğeniyle takip edilen sanatçılar olmuşlardır. Kültürleri, milletleri birbirlerine bağlayan görünmez bağlar olmuşlardır."

Edebiyat, sinema, tarih, felsefe, tasavvufi düşünceler sistemi ve gelenekli sanatların sadece bir uzmanlık alanı olarak değil düşünce hayatını zenginleştirecek birer katkı olarak ele alınmasının önemine işaret eden Saraç, "YÖK olarak asli görevlerimizi yaparken sosyal ve kültürel etkinliklerle de farkındalık oluşturmak için bir irade koymak istiyoruz" dedi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan da "İki Ses Bir Dünya: Ümmü Gülsüm ve Feyruz, Ortadoğu'da Müzik ve Toplum" başlıklı bir söyleşi yaptı.

Etkinliğe, bazı YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinin yanı sıra akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ümmü Gülsüm Yekta Saraç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title