Haberler

YÖK Başkanı Özcan, Niksar Heyetini Kabul Etti

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Çalışmalarında Öncelikli İki Vizyonlarının Bulunduğunu, Bunlardan Birinin Bütün Yasakların Üniversitelerden Kalkması, İkincisinin İse Üniversitelerin Asli Görevi Olan Bilimselliğe Daha Fazla Önem Vermeleri Olduğunu Söyledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, çalışmalarında öncelikli iki vizyonlarının bulunduğunu, bunlardan birinin bütün yasakların üniversitelerden kalkması, ikincisinin ise üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Sadullah Karataş, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şöhretoğlu, Niksar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ufuk Turhan, Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir'den oluşan heyeti makamında kabul etti. YÖK Başkanı Özcan, hem üniversite öncesinde hem de sonrasında oldukça ciddi sorunlar olduğunu ifade ederek, "İndeksli yayınlardaki, PISA sınavlarındaki durumu hepiniz biliyorsunuz. Bu sorunları bir serbestlik ortamı sağlayarak bir de bilimselliği harekete geçirerek, ivme kazandırarak aşmaktır. Bu iş biraz maddi tarafı olan bir şey, araştırmacılarımızın olanaklarını artırırsak bunu yapabileceğimizi zannediyorum. Eğer bu iki sorunla baş edebilirsek zannediyorum ki üniversite camiası hem rahatlayacaktır hem de bilimsel yayınlarımızın sayısında gözle görülür bir artış ortaya çıkacaktır" dedi.

Bölgesel kalkınmanın üniversite işbirliği ile gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Özcan, üniversitelerin bu açıdan büyük önem arz ettiğini, ilçelerde kurulacak fakülte ve yüksekokulların da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Türk sanayici ve iş adamının bilimsel katkıya ihtiyacı bulunduğunu belirten AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise Tokat'ın son zamanlarda hem sanayide hem de tarımda büyüme trendine girdiğini söyledi. Toplumumuzda şu anda özellikle nitelikli eleman ihtiyacı ön plana çıktığını ifade eden Yüksel, "Üniversitelerimizden bu konularda sanayicimiz, çiftçimiz yardım istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu işbirliğinin sağlanacağına ve bölgemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hükümetimiz kalkınmanın tüm bölgelere yayılması için ciddi çalışmalar yürütmektedir. Araştırma geliştirme faaliyetlerine önem vermektedir. KOSGEB, Milli Prodüktivite Merkezi gibi kuruluşlarla verimliliği artırma gayreti içerisindedir. Fakat en önemlisi Üniversitelerimizin vereceği destektir" diye konuştu.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ise Niksar'ın yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile dünya kültürel mirasına katkı sağladığı belirterek şöyle konuştu: "Böyle bir ortamda ilmi çalışmalar ve destekler bizi güçlü kılacaktır. Üniversitelerimizin bize verdiği destekle turizm sektörümüz hareketlenecek, sanayicimiz geleceğinden ümitli olacaktır. Üniversitelerin ziraat, veteriner, su ürünleri, gıda, orman, sanat tarihi, restorasyon, mimarlık gibi fakülteleri ile yüksek okullardaki ilgili birimler, ülke kalkınmasına hizmet amacıyla nitelikli eleman yetiştirme, Ar-Ge çalışmaları yapma ve sosyal sorumluluk bilinciyle toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla yayım ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunma rolü bizim için kaçınılmaz gerekliliktir. Niksar'ımızda planlanacak her türlü eğitim tesisine yardımcı olmaktan gerektiğinde bina tahsis etmekten onur duyacağız. Aynı zamanda ÖSYM Sınav Merkezi olan, Niksar'ın, bir Üniversite kenti olarak tarihi ve coğrafi konumuna yaraşır hale gelmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız." YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, nezaket ziyaretinde bulunan heyete teşekkür ederek Niksar'la ilgili taleplerini dikkate alacağını kaydetti.

(Nİ-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title