Haberler

YÖK Başkanı Özcan: "Hedefimiz Türkiye'yi Yükseköğrenim Alanında İyi Bir Noktaya Getirmektir"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, hedeflerinin Türkiye'yi yükseköğrenim alanında iyi bir noktaya getirmek olduğunu söyledi.
ABD'nin New York eyaletinde bulunan Dowling Üniversitesi Rektörü Robert Gaffney ve rektör yardımcılarından oluşan heyet Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı ziyaret etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, hedeflerinin Türkiye'yi yükseköğrenim alanında iyi bir noktaya getirmek olduğunu söyledi.

ABD'nin New York eyaletinde bulunan Dowling Üniversitesi Rektörü Robert Gaffney ve rektör yardımcılarından oluşan heyet Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı ziyaret etti. Gaffney, Türkiye'de bulundukları süre içinde çeşitli üniversiteleri, kuruluşları ve TBMM'yi ziyaret ederek temaslarda bulunduklarını bildirdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan, Rektör Gaffney başkanlığındaki heyetle yaptığı görüşmede Türkiye'deki yüksek öğretim sistemi, vakıf üniversiteleri ve yüksek öğretimin geleceğine ilişkin gerçekleştirilmeyi düşündükleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdiklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Özcan, yapılan görüşmenin ABD'deki yüksek öğretim kuruluşlarının Türkiye'ye olan ilgisinin küçük bir göstergesi olduğunu belirterek, "Türkiye'deki yüksek öğretim kuruluşlarının dünyadaki benzer kuruluşlarla yapacakları işbirliğinin ülkemizin gelişmesine, Türk insanının kazanacağı vizyona yapacağı katkı açıktır. Başkanlığımız Türkiye'yi uluslararası yüksek öğretim alanında iyi bir noktaya getirmek için her türlü çalışmayı yapmayı ve iyi sonuçlara ulaşmayı kendisine bir hedef olarak koymuştur" dedi.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title