Haberler

YÖK Başkanı Özcan, Bakan Unakıtan'ı Ziyaret Etti

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Dün Katıldığı Bir Toplantıda Açık Unutulan Mikrofondan Dolayı Sözlerinin Basına Yansımasıyla İlgili Olarak Medyayı Suçladı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dün katıldığı bir toplantıda açık unutulan mikrofondan dolayı sözlerinin basına yansımasıyla ilgili olarak medyayı suçladı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Unakıtan ve Özcan ortak bir açıklama yaptı. YÖK Başkanı Özcan'ın kendisinden üniversitelerdeki döner sermaye paylarının azaltılmasını istediğini belirten Bakan Unakıtan, "Üniversitelerin döner sermaye paylarından biz yüzde 15 pay alıyoruz. Bu sadece tıp fakülteleri döner sermayelerine ait bir husus değil. Diğer üniversitelerde ne kadar döner sermaye varsa o döner sermayelerin

tamamı için indirilmesini istedi Başkanımız. Bizde bu hususta çalışmalar yapmıştık. Sayın YÖK Başkanımızın bu isteğine bizde katılıyoruz. Hazine paylarını yüzde 15'ten yüzde 5'e düşürmeye karar verdik" dedi.

Görüşmede üniversitelerde araştırma-geliştirme görevlilerinin durumuyla ilgili performans esasına dayandırılmak üzere bir destek verilmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyleyen Unakıtan, YÖK'ten bir heyetin ve Maliye Bakanlığı'ndan bir heyetin çalışmalar yapacağını kaydetti. Unakıtan, YÖK'ün maddi olarak daha fazla güçlendirilmesi için maliye ve YÖK ile çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Dün katıldığı bir toplantıda mikrofonun açık unutulmasından dolayı sözlerinin basına yansımasıyla ilgili bir soru üzerine Unakıtan, şunları söyledi:

"YÖK Başkanı ile ilgili tam duyamamışsınız yakıştırmışsınız, öbürlerini iyi duymuşsunuz . Benim söylediğim YÖK Başkanı ile ilgili değildi. Onun üzerinde durmuyorum. Bizim medya anlayışımız da bu. Benim yapacak bir şeyim yok. Siz medya olarak gizli gizli almaları içinize sindiriyorsanız, benim diyecek bir şeyim yok."

Daha önce YÖK Başkanı Özcan'ın da mikrofonun açık unutulmasından dolayı sözlerinin basına yansıdığının hatırlatılması üzerine Unakıtan, "Etik olmayan bir şekilde alınan ifadeler mahkemede geçerli değil. Böyle yollara başvurmayın. Size magazin bir takım haberler oluyor, ama bu yollara başvurmasanız daha iyi. Bunlar pek doğru işler değil" diye cevap verdi.

YÖK Başkanı Özcan ise, hem üniversiteler hem de kendi adına Maliye Bakanlığı'nın yapacağı araştırma -geliştirme faaliyetlerinin daha da artacağını söyledi. Özcan, Maliye Bakanı Unakıtan'ın kendisine söylediği sözlerden dolayı kırgın olup olmadığının sorulması üzerine ise "Hayır" karşılığını verdi.

(DUY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title