Haberler

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya Açıklaması

YÖK Başkanı Prof.Dr.Gökhan Çetinsaya, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere sözlü saldırıya ilişkin, üniversitelerde bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere sözlü saldırıya ilişkin, üniversitelerde bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

YÖK Başkanı Çetinsaya, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerde bu tür olaylara izin vermeyeceklerini belirterek başörtüsü taktığı için baskı gören öğrencilerin olduğu bir utanç tablosunu Türkiye'nin bir daha yaşamayacağını ifade etti. Dün yaşanan olayların öğrenciler arasında bir çatışma olarak nitelendirilemeyeceğini kaydeden Çetinsaya, yapılanın doğrudan taciz ve öğrenim hakkına saldırı olduğunu vurguladı.

Çetinsaya, ODTÜ yönetiminin derhal soruşturma açmasını beklediklerini ifade ederek şiddete ortam hazırlayan, temel insan hak ve özgürlüklerine saldıran tacizkar ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini kaydetti. Çetinsaya, bu konuda yasal müdahalenin yapılacağını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Çetinsaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title