Haberler

Yok Artık Dedirten Mezarlık Davası Cenazelerin Nakliyle Bitti

Yok artık dedirten mezarlık davası cenazelerin nakliyle bitti Ispartalı vatandaş arazisi içinde kalan mezarları kaldırttıISPARTA - -Isparta'da 'yok artık" dedirten mezarlık davası, cenazelerin nakledilmesiyle sonuçlandı.

Yok artık dedirten mezarlık davası cenazelerin nakliyle bitti

Ispartalı vatandaş arazisi içinde kalan mezarları kaldırttı

ISPARTA - - Isparta'da 'yok artık" dedirten mezarlık davası, cenazelerin nakledilmesiyle sonuçlandı. Isparta'nın en büyük mezarlığı olarak bilinen Asri Mezarlıktaki 2 bin 641 metre karelik arazisini belediye ile uzlaşamadığını gerekçe göstererek, 2015 yılında telle çeviren Nureddin Karaman, mahkeme kararıyla belirlenen 1 milyon 28 bin TL, belediye tarafından ödenemeyince kendi arazisi içinde kalan 34 mezarı kaldırttı. Naaşlar polis ve din görevlileri eşliğinde başka bir alana nakledildi.

Isparta'da 1999 yılında ticari alan statüsündeki 8 parseli alarak tapusuna geçiren Nureddin Karaman'a ait 2 bin 641 metrekarelik arazi zamanla şehrin en büyük mezarlık alanlarından Asri Mezarlığın içinde kaldı.

Karaman, belediyeden çözüm isteklerine yanıt alamayınca 2006 yılında hukuk mücadelesi başlattı. 2012 yılında mahkeme kararıyla özel mülkiyet alanının, istimlak edilmesine karar verildi. Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesi de 2015 yılında 1 milyon 28 bin lira kamulaştırma bedelinin Karaman'a ödenmesine karar verdi. Ancak belediye bedeli yüksek bulup kararı yerine getirmeyince Karaman, 2015 yılı Martında 34 mezarın bulunduğu arazisinde yeni cenazelerin defninin önlenmesi için arsa etrafını toprakla çevirdi. Karaman, o dönemde arazi bedeli ödenmediği takdirde mezarların kaldırılmasını istedi.

Belediyeye başvurdu mezarlar kaldırıldı

Bu olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra mülk sahibi dediğini yaptı. Mezarların kaldırılması için Belediyeye müracaatta bulundu. Müracaat üzerine Belediye Mezarlık Müdürlüğü, polis ve din görevlilerinden oluşan ekip Asri Mezarlığa geldi. Aralarında dana çok bebek ve çocuk naaşlarını bulunduğu 34 mezar titiz bir çalışmayla söz konusu araziden kaldırıldı. Naaşlar yeni kefelerin içinde başka bir alana nakledildi.

Belediye: Uzlaşma sağlanamadı

Isparta Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada imarda yeşil alan olarak gösterilen araziyle ilgili yaklaşık 20 yıl içersinde mülk sahibinin yüksek bedel istemesi nedeniyle uzlaşma sağlanamadığı bildirildi. Anlaşmazlık neticesinde konunun mahkemeye taşındığı belirtilerek bilirkişinin arazi değeri üzerine yüksek ramak belirlediği bu nedenle arazideki mezarlıkların kaldırılması için müracaatta bulunduğu ve 34 mezarın daha düzenli alana nakledildiği ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Karaman Isparta Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title