Haberler

Yoğun Sis Hava Trafiğini Olumsuz Yönde Etkiliyor

İstanbul'u Etkisi Altına Alan Yoğun Sis Hava Ulaşımını Olumsuz Etkilerken, Atatürk Havalimanı, İptal Edilen ve Gecikmeli Olarak Kalkan Uçakların Yolcularıyla Doldu.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sis hava ulaşımını olumsuz etkilerken, Atatürk Havalimanı, iptal edilen ve gecikmeli olarak kalkan uçakların yolcularıyla doldu.

Atatürk Havalimanı'na iniş yapması gereken bazı uçakların, başta Sabiha Gökçen Havaalanı olmak üzere İzmir ve Ankara'ya yönlendirilmesi, yolcu karşılamaya gelenlerin de birikmesine yol açtı. Yoğun sis dolayısıyla öğle saatlerinden itibaren tek pistle iniş kalkış yapılan Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda İstanbul'a gelen birçok uçak başka havaalanlarına yönlendirilirken, birçok sefer de iptal edildi. İç hatlarda, özellikle akşam saatlerinden itibaren seferler güçlükle yapılırken, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Ankara, İzmir ve Samsun seferleri iptal edildi. Dış hatlarda da Atina, Londra, Ercan, Bakü, Tebriz seferleri iptal edildi.

İngiliz Hava Yolları ile İstanbul'dan Londra'ya gitmek için havalimanına gelen yolcular ilgisizlikten yakınarak, "Saat 16.30'da havalanması gereken uçağımı bekliyorum. Bilet kontrollerimizi yapan gişe görevlileri önce rötarla uçacağımızı söyledi. Sonra Sabiha Gökçen'e götürmeye kalktı. En sonunda da uçamayacağımızı anladık. Tam 8 saattir bunun için bekledik. İngiliz Hava Yolları'ndan hiç kimse bizimle ilgilenmedi" dedi.

Bazı yolcular yetkililere sitem ederek saatleridir havalimanında bulunduklarını belirterek, "Oğlumun yemin törenine gidecektim, yetişemeyeceğim. Bizimle hiç kimse ilgilenmiyor" şeklinde sitem etti. Bir yolcuysa cenazesine yetişemediğini kaydetti.

THY'nin Moskova ve Belgrat'tan gelen uçakları Ankara'ya, Odessa, London, Helsinki, Paris, Medine uçakları Sabiha Gökçen Havalalanı'na, İtalyan Hava Yolları'nın Roma uçağı İzmir'e, Ürdün Kraliyet Havayolları'nın Amman, İngiliz Hava Yolları'nın Londra, Swiss Air'in Zürih uçağıysa Sabiha Gökçen'e yönlendirildi.

(TC-AS-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title