Haberler

Yoğun Sis Çanakkale Boğazı'nda Hayatı Felç Etti

Çanakkale Boğazı'nda Etkili Olan Yoğun Sis Sebebiyle Boğaz Saat 17.30'dan İtibaren Çift Taraflı Olarak Deniz Trafiğine Kapatılırken, Araba Vapuru Seferleri de İptal Edildi.

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan yoğun sis sebebiyle boğaz saat 17.30'dan itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılırken, araba vapuru seferleri de iptal edildi.

Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri görüş mesafesinin sıfıra kadar düşmesi sebebiyle boğazı saat 17.30'dan itibaren güvenlik açısından çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatırken, Gelibolu-Lapseki ve Çanakkale-Eceabat arasındaki vapur seferleri de geçici olarak durduruldu. Araba vapurlarının sefer yapamaması sebebiyle çok sayıda araçsa Gelibolu, Lapseki, Çanakkale ve Eceabat iskelesinde sisin etkisini kaybetmesini bekliyor.

Bu arada Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de araç sürücülerini vapurların çalışmadığı konusunda uyararak en yakın benzin istasyonlarında konaklamalarını sağlıyor. Bu arada yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin sıfıra kadar inmesi üzerine boğazın trafiğe kapatılmasının ardından çok sayıda gemi de Gelibolu ve Bozcaada açıklarında demirli olarak bekliyor. Yetkililer sisin etkisini kaybetmesinin ardından boğazın trafiğe açılmasıyla gemilerin sırayla yeniden seyrine izin verileceğini açıkladı.

(AÖ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title