Haberler

Yoğun Kış Şartlarında Bozulan Köy Yollarının Bakımı Yapılacak

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, Çetin Geçen Kış Şartları Sonrasında Bozulan Köy ve Kasaba Yollarının Tamiratının Yakın Zamanda Yapılacağını Söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, çetin geçen kış şartları sonrasında bozulan köy ve kasaba yollarının tamiratının yakın zamanda yapılacağını söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, "Şehirde ne varsa köylerde de aynısı olmalı" mantığını yürüterek köylere hizmet götürdüklerini söyledi. Çetinkaya, "Köylerimize hizmeti çok önemsedik. Özellikle hükümetimizin, valimizin, milletvekillerimizin, kaymakamlarımızın, İl Genel Meclisi üyelerimizin ve muhtarlarımızın köylere hizmet programını oluştururken sonsuz destekleri oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Köylerimiz çok ciddi yol ağlarına ve altyapı imkanlarına kavuştu. Son zamanlarda köylerimizde ziyarette bizlerden internet isteniyor. Biz su şebekesi götürünce onlar çamaşır makinesi almak istiyor" dedi.

Yoğun kış şartları sonrasında bozulan köy ve kasaba yollarının yapılacağını söyleyen Çetinkaya, "Köylerimizin ve kasabaların yol ağları hem genişledi hem de sağlıklı bir duruma kavuştu ancak çetin kış şartları nedeniyle bazı yollar zarar gördü. Baharın gelmesi ile yollarımızın tamiratına ve ikinci kat asfaltına yöneleceğiz" diye konuştu.

Nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin köy statüsüne dönüşmesi ile bu bölgelere hizmeti İl Özel İdaresi'nin götüreceğini kaydeden Çetinkaya, "Merkezi hükümet belediyelerle ilgili bir çalışma yapıyor. Bu çalışma Türkiye tarihinde bir dönemeç. Aynı çalışmanın köylerde de yapılması gerekiyor. Son nüfus sayımına bakıldığında birçok köyün nüfusunun 50'ye kadar düştüğü görülmekte. Köylerimize eğitim, okul ve sağlık eğitimini devlet olarak götürmek zorundasınız. Devlet imkanlarının daha iyi kullanılması için de nüfusu küçük köylerimizin birleştirilmesi ve toplulaştırma çalışması yapılması gerekir. Dolayısıyla maliyetler düşer. Bunun, ülkemizin yararına bir çalışma olacağı kanaatindeyim" açıklamasını yaptı.

Belediyelerin köy statüsüne geçmesi ile İl Özel İdaresi'nin bu bölgelere hizmet götüreceğini söyleyen Çetinkaya, köy statüsüne çevrilen yörelere hizmetlerin artarak gideceğini kaydetti.

(AD-KÖY-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title