Haberler

Yoğun İlgi Gören Heritage İstanbul Sona Erdi

Güncelleme:

Sektörün tek buluşma noktası olan restorasyon, arkeoloji, müzecilik teknolojileri fuarı ve konferansı Heritage İstanbul, Troya yılı paneli ile sona erdi.

Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da 12-14 Nisan tarihleri arasında yapılan, iki farklı salonda müzecilik teknolojileri ve restorasyon alanında 100'ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşen Heritage İstanbul'a, 7.823 ziyaretçi geldi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteği ile bu yıl, üçüncü kez düzenlendi.

Her yıl artarak büyüyen, sektörel gelişmeleri, uluslararası standartları ve bakış açılarını kültürel miras alanına kazandıran Heritage İstanbul'da; konferanslar, paneller, atölyeler ve miras sohbetleri eş zamanlı olarak düzenlendi. Miras sohbetleri kapsamında; Historium Brugge Yönetim Kurulu Başkanı Hans Vandamme geleceğin müzesi hakkında bilgi verdi.

Beyazıt, Davutpaşa, Rüstempaşa, Piyalepaşa Camii Restorasyonu ile ilgili çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğü anlattı. Bir meslek olarak müzecilik hakkında sohbet eden Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği Başkanı Canan Cürgen, müzeciliğin yükselen meslekler arasında yer aldığına dikkat çekti. "Petra Antik Kentinin Mimari Cephelerinin Korunması" çalışmasını paylaşmak için, Queen Rania Turizm ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün kurucusu olan, Petra Antik Kenti için GIS Sistemini tasarladığı ve uyguladığı için kültürel miras alanında Rolex Girişimcilik Ödülünü kazanmış bir isim hazır bulundu. Ürdün Parlamentosu'nda görev almış, Avrupa Birliği ve Japon Hükümeti'nin fonladığı birçok kültürel miras ve turizm projesine öncülük yapmış, Cultural Technologies for Heritage and Conservation'ın Başkanı ve Direktörü Prof. Dr. Talal Akasheh konuşmacılar arasında yer aldı.

Özel müzelerin devreye girmesiyle yaşanılan çağdaş sanat anlayışı, süreçler ve hedeflerin konuşulduğu"Türkiye'deki özel müzecilik"paneli yapıldı. Panelin moderatörlüğünü Arkeoloji ve Sanat Yayınları Kurucusu, Arkeolog Nezih Başgelen yaptı. Güray Müze Kurucusu Güray Tüysüz, Köstem Zeytinyağı Müzesi Kurucusu, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşletmeleri Genel Müdürü Özalp Birol, Elgiz Müzesi Kurucusu, Sevda Elgiz konuşmacılar arasında yer aldı.

Arkeolog Nezih Başgelen moderatörlüğünde düzenlenen "2018 Troya Yılı" paneline, Alman Jeolog Eberhard Zangge ve Araştırmacı Gazeteci Haluk Şahin'in konuşmacı olarak katıldığı panel ile son buldu.

TGExpo Uluslararası Fuarcılık A.Ş tarafından organize edilen Heritage İstanbul, bir sonraki yıl 11-13 Nisan 2019 tarihlerinde, müzecilik sergileme teknolojileri fuarı ve konferansı Heritage Middle East ise 29-31 Ekim 2018 tarihleri arasında Abu Dhabi'de yapılacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul Brugge Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title