Haberler

YKS sınavı ne zaman? Yeni üniversite sınavı 2018 YKS başvuruları YKS baraj puanı kaç

Güncelleme:

YKS sınavı ne zaman? Yeni üniversite sınavı 2018 YKS başvuruları YKS baraj puanı kaç. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği yeni üniversiteye geçiş sınavı hakkında tüm bilgileri açıkladı. Bu açıklamaların ardından ise 'YKS ne zaman yapılacak' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. 2018 ÖSYM Sınav Takvimine göre 2018 YKS 1. Oturum (TYT) 23 Haziran 2018 tarihinde, 2018 YKS 2. Oturum 24 Haziran 2018 tarihinde, 2018 YSK Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. 2018 YKS Başvuruları 1-21 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak olup geç başvuru tarihi ise 4 Nisan 2018 olarak belirlendi. 2018 YKS Sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. 23 Haziran'da yapılacak olan üniversite girmek isteyen adayların zorunlu gireceği sınav olan TYT detayları da belli olmaya başladı. Peki TYT'de hangi dersler olacak? Üniversite sınavı sisteminde yapılan değişiklikler devam ediyor.

TEOG'dan sonra üniversiteye giriş sınavında da değişiklik yapıldı. Herkes yeni sınavın ismini ve ayrıntılarını merak etti. Sonunda beklenen açıklama YÖK Başkanı Yekta Saraç ve ÖSYM Başkanı Mahmur Özer'den geldi. YÖK, Başkan Yekta Saraç, yeni sınav sistemi konusunda değişikliğin nasıl gerçekleşeceğini açıklarken, ÖSYM Başkanı Mahmut Özer de YKS'ye ilişkin tüm detayları değerlendirdi. İşte o açıklamalar: ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin her türlü hazırlığı yaptıklarını belirterek, "Üzerinde durduğumuz tarih, Ramazan Bayramı sonrasında 23-24 Haziran 2018." demişti. 15 dakika kuralının kaldırıldığını kaydeden Özer, "Artık 09.45 kuralı uygulanmayacak. Sadece, sınav başlama saati olan 10.00'dan sonra öğrenciler sınava alınmayacak" şeklinde ifadelere yer vermişti. Yeni üniversite giriş sistemi son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor Temel Yeterlilik Testi (2018) bu yıl ilk kez yapılacak. Öğrenciler merakla TYT son durumu merak ediyor. Peki TYT 2018 soru dağılımı nasıl olacak? THY 2018 hangi dersler var? 23 Haziran'da yapılacak TYT yani temel yeterlilik testinin detayları merak ediliyor. İlk olarak TYT'de 40 Türkiye ve 40 Matematik sorularının geleceği açıklanmıştı.

İkinci Oturumdaki Testlerin Ağırlıkları; Sözel Puan: Türk Dili ve Edebiyatı - Coğrafya : %50 Sosyal Bilimler : %50 Sayısal Puan; Matematik : %50 Fen Bilimleri : %50 Eşit Ağırlık

Puanı; Türk Dili ve Edebiyatı - Coğrafya : %50 Matematik

: %50 Orta Öğretim Başarı Puanı (OBP) Hesaplaması Orta Öğretim Başarı Puanının hesaplanmasında herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. Yerleştirme puanlarına etkisi geçen seneki gibi aynı oranda olacaktır. Meslek lisesi mezunlarına geçen seneki alan odaklı ek puan uygulamasında devam edecektir. Engelli adaylara yönelik düzenlemelerin uygulamasına devam edecektir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Ramazan Bayramı Mahmut Özer Yekta Saraç Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title