Haberler

Ykked Düziçi Şubesi'nden Kaymakam Mustafa Koç'a Ziyaret

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Düziçi Şubesi dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Mustafa Koç’u ziyaret ettiDerneğin kuruluş amaçlarını Kaymakam Mustafa Koç’a anlatan dernek başkanı Dr. Selahattin Beyaz,“Köy enstitüsü, mezun ve mensuplarının eserlerini, köy enstitüleri düşünce sistemi ve değerleri konusunda yapılan araştırma ve çalışmaları kamuoyuna ve dünyaya tanıtma, yayma amacıyla her türlü çalışmalar yapmak.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Düziçi Şubesi dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Mustafa Koç'u ziyaret etti

Derneğin kuruluş amaçlarını Kaymakam Mustafa Koç'a anlatan dernek başkanı Dr. Selahattin Beyaz,"Köy enstitüsü, mezun ve mensuplarının eserlerini, köy enstitüleri düşünce sistemi ve değerleri konusunda yapılan araştırma ve çalışmaları kamuoyuna ve dünyaya tanıtma, yayma amacıyla her türlü çalışmalar yapmak. Düziçi Köy Enstitülerinin yapılarının korunması, restorasyonu, köy enstitülülerinin ruhuna uygun kullanılması konusunda bilimsel araştırmalar yapmak, onarım ve restorasyonları için gerekli girişimlerde bulunmak, koruma kanunlarına uygun proje üretebilmek veya üretilmesini sağlamak, gerekli onaylar için başvuru yapmak. Genel Merkez Kurulunda onaylanması koşuluyla bu projeler için bütçe oluşturmak. Düziçi Köy Enstitüsünde kullanılmayan, yemekhane binasını Öğretmenler Müzesi haline getirmek, diğer binayı da aslına uygun şekilde kültür evi olarak açmak. Burada sergilenecek eserlerin temini toplanması için girişimlerde bulunmak gerekli araştırma ve çalışmaları yapmak. Benzer çalışmalarda bulunan kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar düzenlemek" dedi.

Dr. Selahattin Beyaz bu amaçlar ışığında Kaymakam Mustafa Koç'tan destek istedi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Koç Düziçi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title