Haberler

Yılmaz ve Ekibine Dp Adaylığının Yolu Açıldı

DP ile Anavatan arasındaki beklenen birleşmenin gerçekleşmemesi eski ANAP lideri Mesut Yılmaz ve ekibine yarayacak. DP ile Anavatan arasında iplerin kopmasıyla adaylık konusunda Yılmaz'ın önündeki en önemli engel kalkmış oldu. Yılmaz daha önce, DP'den aday olmak istemiş ancak Mumcu engeliyle karşılaşmıştı. Kulislerde, Anavatan'dan istifaların fitilini Yılmaz'ın ateşlediği belirtilirken, eski ANAP Genel Başkanı'nın DP ile Anavatan arasındaki iplerin kopmasının ardından Anavatan'daki eski kurmaylarını aradığı ve istifa ederek DP'ye geçmelerini söylediği kaydediliyor.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu arasında 5 Mayıs'ta sağlanan mutabakat, birleşmeye sayılı günler kala bozulurken, iki parti arasında yaşanan kriz de kulisleri hareketlendirdi. Dün Mumcu'dan gelen açıklamalara DP'den olumlu yanıt gelmemesi, Anavatan Genel Başkanı'nın Yılmaz'ı hedef alan sert ifadeleri, Anavatan'daki Yılmaz yanlılarının tepkisine yol açtı. Önce, uzun süredir partide sıkıntılı olduğu bilinen ve Mumcu'yla anlaşmazlığa düşen Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı Anavatan milletvekilliğinden istifa etti ardından da Yılmaz'a yakınlığıyla bilinen Nejat Arseven ile eski milletvekillerinden Lütfullah Kayalar, partiden ayrıldı. Peş peşe gelen istifalarla gözler parti içinde Yılmaz'a yakınlığıyla bilinen diğer isimlere çevrilirken, kulislerde yine uzun süredir rahatsız olan ve Mumcu'yla ters düşen Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, Muğla Milletvekili Hasan Özyer ve AKP'den ihraç edildikten sonra Anavatan'a katılan Afyon Milletvekili Mahmut Koçak'ın da istifa edebileceği öne sürülüyor.

ANAVATAN'I YILMAZ KARIŞTIRDI

Kulislerde ise Anavatan'da yaşanan istifaların arkasında eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın olduğu konuşuluyor. Bir süredir Erkan Mumcu ile söz düellosuna giren ve DP'den aday olmak isteyen Yılmaz'ın, DP ile Anavatan arasındaki iplerin kopmasının ardından harekete geçtiği kaydediliyor. Yılmaz'ın Mumcu'dan kendisine yönelen sert eleştiriler ve DP ile birleşme konusunda iplerin kopmasının ardından parti içinde kendisine yakın isimleri arayarak istifa etmeleri ve DP'ye geçmeleri tavsiyesinde bulunduğu belirtiliyor.

YILMAZ VE EKİBİNİN ÖNÜ AÇILDI

DP ile Anavatan arasındaki birleşme krizinin ardından kulislerde, daha önce DP'den adaylık beklentisini dile getiren Yılmaz ve ekibinin önünün açıldığı yorumları da yapılıyor. Yılmaz'ın DP listelerinden Rize'den milletvekili adayı olmak istediği bilinirken, yaklaşık 10 isimden oluşan ekibinin de yine DP listelerinden aday gösterilmesi konusunda DP Genel Başkanı Ağar'la pazarlık yapacağı da kaydediliyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title