Haberler

Yenilik Partisi Genel Başkanı, Ardahan milletvekili ve Büyükelçi Öztürk Yılmaz kimdir? Öztürk Yılmaz hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yaptığı programlarla dikkatleri çeken Öztürk Yılmaz izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Öztürk Yılmaz kaç yaşında, nereli? Öztürk Yılmaz hayatı ve biyografisi! Öztürk Yılmaz kimdir?

Açık oturum programları ile dikkatleri çeken Öztürk Yılmaz hakkında araştırmalar yapılıyor. Öztürk Yılmaz kimdir? Öztürk Yılmaz kaç yaşında, nereli? Öztürk Yılmaz hayatı ve biyografisi!

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Doğum tarihi : 19 Eylül 1970

Kaç yaşında: 50 yıl yaşında

Nereli : Ardahan,

Öztürk Yılmaz, 19.09.1970'de Ardahan'ın Açıkyazı Köyü'ndedünyaya geldi. İlkokulu köy okulunda okudu.Lise eğitimini Ardahan'da devam etti. Eşi Özay hanımla lisedetanıştı. Ardahan Lisesi son sınıfta nişanlandılar. Daha sonra ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazanarak Ankara'ya geldi.AB'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) Master yapmıştır. Evli ve üç kız babası olup, çok iyi seviyede İngilizce, Rusça ve Portekizce bilmektedir.

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya (Daire Başkanı) Daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında (Daire Başkanı olarak) görev yaptı. Yurtdışında ise, Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde (Müsteşar)olarak görevler yaptı. 2013 yılında Musul Başkonsolosu, 2015 yılında Tacikistan Büyükelçisi oldu.

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri ile 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde CHP Ardahan Milletvekili olarak TBMM'ne girdi. 16-17 Ocak 2016 tarihine yapılan CHP Kurultayında PM üyeliğine seçildi.3 yıla yakın Dışişlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

CHP'nin, yönetimden FETÖ ve bölücü kesimlerin partiden uzaklaştırılmasını istemesi ve parti içindeki diktatörlüğe başkaldırdığı için YCHP yönetimi tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde partiden ihraç edilmiştir. İŞİD'in elinde 101 gün esir tutuldu ve işkence gördü. Döndükten sonra Dışişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek kendisine verilebilecek herhangi bir tazminatı kabul etmedi. Eğer bir tazminat olacaksa bunu vatan için canlarını feda eden şehit çocuklarına bağışlamak istediğini yazılı olarak beyan etti ve tazminat almadı. Esir olduğunda Gazi ünvanı verilmesini de istemedi ve talepte bulunmadı.

20 Kasım 2018 tarihinden 20 Temmuz 2020 tarihine kadar Ardahan Bağımsız Milletvekili olarak görevine devam etti. Türkiye'de artık bu düzenle devam edilemeyeceğini 20 Temmuz 2020 tarihinde YENİLİK PARTİSİ'ni kurarak özgürlük, üretim, adalet, sosyal barış ve diğer alanlarda güçlü ve milli bir programla halkımızın karşısına çıktı.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Gündem Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title