Haberler

Yılmaz: İsrail Sabrımızı Zorluyor

Yılmazlar Holding CEO'su Ahmet Reyiz Yılmaz, "İsrail Dışişleri Bakanlığı gereksiz şekilde sabrımızı zorluyor" dedi.

Yılmazlar Holding CEO'su Ahmet Reyiz Yılmaz, "İsrail Dışişleri Bakanlığı gereksiz şekilde sabrımızı zorluyor" dedi Yılmazlar Holding CEO'su Ahmet Reyiz Yılmaz, "İsrail Dışişleri Bakanlığı gereksiz şekilde sabrımızı zorluyor" dedi.

İsrail'le iş yapan firmaların mağdur edildiğini ifade eden Yılmazlar Holding CEO'su Ahmet Reyiz Yılmaz yazılı bir açıklama yaparak, yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. Mağdur edilen firmalar ve 800 Türk çalışanı konusunda İsrail'in hükümet nezdinde uyarılmasını isteyen Yılmaz, "İsrail Hükümeti'nin çalışan 800 Türk vatandaşımıza Türk Hükümeti tarafından gerekli onaylarının verilmiş olmasına rağmen hala vatandaşlarımızın vizelerini uzatmayarak hem firmayı hem çalışanlarımızı mağdur etmesi sabrımızı taşırmaktadır" dedi.

-HÜKÜMET UYARILMALI-

3 ay önce Türk Savunma Sanayi'nin İsrail tarafına vize ve ofset uygulamasına yönelik süre uzatım yazısını yolladığını belirten Yılmaz, "İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın politik süreci bahane ederek insanlarımıza zülüm etmesi kabul edilemez. İsrail hükümeti keyfi uygulama yaparak insanlarımızı mağdur etmektedir. Türkiye'de başta hükümet hiç kimse İsrail firmalarına zerre kadar sorun çıkartmazken İsrail'de faaliyeti olan bir tek Türk şirketinin İsrail hükümeti tarafından hedef alınması kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ile ilişkilerin düzeltilmesi sürecine girildiğinin belirten Yılmaz, Türkiye tarafından yollanan onaylı vizelere rağmen çalışanların vizelerini uzatmayan İsrail'in ilişkilere olumlu hiçbir katkı yapmadığını söyledi. Açıklamada, "3 aydır İsrail Dışişleri Bakanlığı bu konuda hem İsrail'de bulunan en büyük Türk firmasını hem de çalışanlarına cehennem azabı yaşatmaktadır. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere İsrail tarafı hükümet tarafından üst düzey bir şekilde konunun çözümü yönünde uyarılmalıdır" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title