Haberler

Yılmaz: "Güçlü Türkiye İçin Çok Çalışmalıyız"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "2016’da hain şebeke FETÖ vardı, yarın başkası olabilir.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "2016'da hain şebeke FETÖ vardı, yarın başkası olabilir. Türkiye olarak güçlü olmalıyız, hepimiz çok çalışmalıyız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent AK Parti İlçe Başkanlıklarında gerçekleşen bayramlaşma programlarına katıldı. Başkan Yılmaz, ilçelerde gerçekleşen programlarda partililerin ve vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Ziyaretlerinde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bayramların önemine değindi, birlik beraberlik, yardımlaşma, sevgi ve kardeşlik mesajları verdi. Siyasette ülkenin geleceği için sorumluluğa iten bir duygu ile AK Parti şemsiyesi altında toplanıldığını belirten Başkan Yılmaz, büyük bir aile olan AK Parti üyelerinin ülke için, millet için, büyük Türkiye hedeflerine koşmak için büyük mücadeleler verdiğini söyledi.

Türkiye'nin zorlu bir coğrafyada bulunduğunu, ne kadar hain emelleri olanlar varsa Türkiye üzerine kirli oyunlarını hala sürdürdüğüne dikkat çeken Yılmaz, Osmanlı İmparatorluğu'nun hangi oyunlarla yıkıldığı, Cumhuriyetin kuruluşu, verilen büyük mücadele ve günümüzde devam eden tehlikelere örnek verdi.

"Büyük bir imparatorluk yıkıldı tarihi örnek"

Osmanlı döneminde insanların huzur içerisinde yaşadığını belirten Yılmaz, "Tarih boyunca bizler bu coğrafyada dünyaya insanlık dersleri verdik. Hiç kimseye zulüm etmedik, tüm dinlere saygılı olduk, birlik ve beraberlik içerisinde herkes yaşadı. Aynı çatı altında büyük bir birleşme oldu. Herkesin gözü bizdeydi. Dünya bizi büyük bir tehlike görüyordu. Yok olmamız için harekete geçtiler. Osmanlı İmparatorluğu bir hata yaptı. Çağın yükselen değerleri, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerde zamanında gelişim, dönüşüm yapmakta geç kaldı. Bir çok zenginliklere sahipken iktisadi, savunma alanında gecikmeler oldu. Batı bunu önce yaptı. Osmanlı İmparatorluğu aslan gibi evlatlarını şehit vererek kazandığı bu topraklarda kirli güçlerin her türlü saldırısıyla Anadolu yarım adasında yetinmek zorunda kaldı. Büyük bir kurtuluş mücadelesi verildi, işgal altındaki ülkemiz kahramanlar sayesinde kurtarıldı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Bizler büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. 1900'lü yıllarının başından beri batının bitmedi, hala bizle uğraşıyorlar. Kurtuluş Mücadelesi'nde Çanakkale'de yazdığımız destanlarla ezberleri bozuldu. Bu kadar geniş silah mühimmat, savunma sanayisi güce rağmen 'biz bu milletle mücadele edemeyiz' dediler. Ölüleri dahi diriliyor karşımıza çıkarıyor bakış acısıyla umutları kırıldı" dedi.

"Başka işgal yöntemlerine başvuruldu"

Savaşta mağlup olan batının bu sefer başka entrikalar içine girdiğini kaydeden Yılmaz, "Bu sefer ülke yönetimlerini ele geçirmek için çalıştılar. Büyük Önder'den sonra siyasi sorumluları yanlarına alıp, yöneticilerle devlet içine sızıp beynini yıkayıp, istedikleri gibi ülkeyi yönetmeye kalkıştılar. Ülkeyi işgal etmeye ne gerek vardı. İstedikleri zaman istediklerini yapıyorlardı. İstediklerini yaptıramadıklarını ihtilallerle, başka baskılarla yönetimden alıyorlardı. Adnan Menderes karşı çıktı, bir siyasi lider idam edildi. 'Ülke için bir kalkınma modeli yapalım, ülkeyi güçlendirelim' diyen bu durumlara maruz kaldı" diye konuştu.

"Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak"

Yaptığı tarihi hatırlatmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti'nin hangi düşünceyle kurulduğunu anlatan Yılmaz, "2002 yılında AK Parti, 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen bir liderle yola çıktı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Herkesin bir bildiği var ama Cenap-ı Allah'ın da bir bildiğini var' dedi. 'Biz burada ülkemizin ihtiyaçları, tüyü bitmemiş yetimin hak ve hukukunu koruyan bir duruş sergileyeceğiz, haktan hukuktan yana olanlar bizim yanımızda olacak. Allah doğrudan yanadır' anlayışıyla bir mücadele başlattı. Bunu başlattığı diye başına gelmeyen kalmadı. Bunun en travmatik, trajik olanı 15 Temmuz hain darbe girişimidir. Şaşılacak bir şekilde, bizimde tahmin etmeyeceğimiz şekilde, askerin içerisindeki TSK elbisesi, emniyetin içerisinde polis üniforması, yargının içerisinde hakim cübbesi giyen eşkıyalar türedi. Paralel bir devlet yapısı kurarak 'Biz bu ülkeyi istediğimiz şekilde yöneteceğiz, böylede hallederiz' diyen bir anlayışa sürüklendiler. Ülkeyi tepe taklak etmek için büyük bir ihanet içerisine girdiler. Rabbim bunları şaşırttı, tüm kirli oyunları bozuldu. Kahramanlarımız yine ortaya çıktı. 250 şehidimiz, binlerce yaralımız oldu. Allah onlardan razı olsun. Ülkemizi büyük bir işgalden kurtardık ama mücadelemiz hala devam ediyor, edecekte" şeklinde konuştu.

"Büyük tehlike devam ediyor"

Türkiye'nin büyük bir güç olduğunu belirten Yılmaz, "Osmanlı'nın büyük bir güç olmasına tahammül edemeyip ülkeyi işgal edenler, Çanakkale'de, Kurtuluş Mücadelesi'nde başarılı olamayanlar 2016 yılında hizmet için, ülke için yola çıkan Recep Tayyip Erdoğan'a saldırdı. Bu tesadüf olamaz. Bunu tesadüf görmeyin. Demek ki, Türkiye'nin büyük bir güç potansiyeli devam ediyor, iki yakasının bir araya gelmemesini istemeyen bir güç var. Allah hepimize güç kuvvet versin. İç ve dış hainlere karşı büyük bir mücadele veriliyor. Bizim her şeyi hallettik yaslanıp keyfimize bakmaya başladığımız anda bizi vurabilirler. 2016'da hain şebeke FETÖ vardı, yarın başkası olabilir. Güçlü olmalıyız. Adalet, sağlık, ekonomi, ihracat, üretim, savunma, eğitim her alanda güçlü bir ülke inşa etme zorunluluğumuz var. Bizi burada tutun bu güç. Bizim önümüzdeki 10 seneyi bu bilinç ve geçen 15 yıldan biraz daha gayretle, birliğimizi, dirliğimizi artırarak hareket etmeliyiz. Nefsimizle kesinlikle hareket etmemeliyiz. Liyakatı ön planda tutup hiçbir ayrım yapmamalıyız. Şehitlerimizin, gazilerimizin büyük sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Hepimiz kendi işimizi iyi yapan olacağız. Halka, ülkeye hizmet için işimizi en iyi yapmak zorundayız, bunun için yarışacağız" dedi.

İlçe ziyaretlerinin ardından bayramlaşma programları tamamlandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title