Haberler

Yılmaz: "Enflasyon Hedefe Yaklaşacak"

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Yılın İlk 6 Ayında Enflasyonun Hedeflenenin Üzerinde Seyredebileceğini, Ancak İkinci Yarıda Hedefe Yaklaşılmasını Beklediklerini Belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yılın ilk 6 ayında enflasyonun hedeflenenin üzerinde seyredebileceğini, ancak ikinci yarıda hedefe yaklaşılmasını beklediklerini belirtti.

Yılmaz, Hatay'da iş adamlarıyla yaptığı toplantıda, bütçe açığının kapatılması için yapılan fiyat düzenlemesi, petrol fiyatları, doğal olayların gıda maddelerine olumsuz yansıması gibi etkenlerin para politikasına yansıdığını ve bunlara müdahale şanslarının olmadığını söyledi.

Yılmaz, ''O nedenle yılın ilk 6 ayında enflasyon belirlenen hedefin üzerinde seyredebilir ve bu da çekirdek enflasyonu biraz etkileyebilir. Ancak para politikalarımızı değiştirmeyeceğiz. Size de değiştirmemenizi öneririz. Yılın ikinci yarısında enflasyon gerileyecek, çünkü onu tetikleyen etkenler ortadan kalkacak. İkinci yarıda enflasyon hedefe yaklaşacak. Enflasyon geçen yılı yüzde 6.5'le tamamladı. Günümüzde yaklaşık yüzde 8 seviyelerinde seyrediyor''diye konuştu.

Türkiye'de de krizin etkilerinin azalmaya başladığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

''Krizden çıkış başladı, bu Türkiye için de geçerli. Yaşanan krizi diğerlerinden ayıran en büyük özellik borçlu ve alacaklı arasındaki ilişkinin bilinmemesi. Buna 'zehirli enstrümanlar' diyoruz. Bunlar özellikle ABD'de fazla, orada mevduat kapasitesinin çok üzerinde kullanım var. 750 trilyon dolar kapasite dışında kredi kullanımı var. ABD sorunu tam olarak çözmüş değil. Ama en kötü an geride kaldı. Ülkemizde bankacılık sektörü oldukça güçlü ve 'zehirli enstrümanlar' da yok. Güven ortamı tesis edilirse, bankalar kredi vermeye başlar. Bankalar kredi vermeye başlayınca, sizin de alma isteğiniz artacaktır. Krizden çıkış başladı, ama bunun hızı ve kapsamı konusunda endişeler var. Krizden çıkışın emek piyasasına yansıması da son 3 aydır olumlu gözüküyor.''

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title