Haberler

Yıllardır aşılamayan bin 600 metrelik doğalgaz özlemi

Güncelleme:

Yıllardır aşılamayan bin 600 metrelik doğalgaz özlemi Şehrin öteki yüzünde kömürlü ve tüplü yaşam Mahalleli doğalgaz için toplandı Muhtar İsmail Keskiner: "Mahallemize bin 600 metrelik mesafeyle doğalgazı getirmediler yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz" Mahalle sakini Sevda...

Yıllardır aşılamayan bin 600 metrelik doğalgaz özlemi

Şehrin öteki yüzünde kömürlü ve tüplü yaşam

Mahalleli doğalgaz için toplandı

Muhtar İsmail Keskiner: "Mahallemize bin 600 metrelik mesafeyle doğalgazı getirmediler yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz"

Mahalle sakini Sevda Konuker: "Doğalgaz çok yakın olmasına rağmen bize getirilmiyor"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'in Gülpınar Mahallesi'ne bin 600 metre uzaklıktaki yerleşim yerinde doğalgaz kullanılırken, mahallede yaşayan vatandaşlar yıllardır doğalgaz özlemi çekiyor.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki Gülpınar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar yıllardır doğalgazın hayatlarına girmesine bekliyor. 500 nüfuslu mahallenin bin 600 metre uzağında doğalgaz kullanılırken, mağdur vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor. Kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde şimdiden ısınma derdine düşünen vatandaş, doğalgaza kavuşmak istiyor. Ayrıca mahallede yaşayan bazı yaşlıların ömürleri boyunca doğalgazdan faydalanamadıkları öğrenildi.

"11 yıldır doğalgaz bekliyorlar"

Konuyla ilgili konuşan mahallenin 23 yaşındaki genç Muhtarı İsmail Keskiner, yetkililere seslendi. Keskiner, "Doğalgaz sıkıntımız için her yere gittik. Altyapı, imar ve parke taşları eksik bahaneleriyle yapılmayan doğalgaz sorunumuzda belirtilen bütün eksiklerimizi tamamladık. Yetkililer kontrol için geldiler ve 150 abonenin yeterli olacağını söylediler. Abonelik ücretinin öncelikle yatırılacağını ve ortalama kişi başına bin 200 lira olacağını ifade ettiler. Mihalıççık ilçesi kilometrelerce uzak olmasına ve maliyetinin fazla olmasına rağmen doğalgaza kavuştu ama mahallemize bin 600 metrelik mesafeyle doğalgazı getirmediler. Buradan yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz. Yaklaşık 11 yıldır bu sıkıntıları çekiyoruz. Köyümüzde çok fazla yaşlı vatandaşımız var" diye konuştu.

"Doğalgaz çok yakın olmasına rağmen bize getirilmiyor"

Kent merkezine yakın olmalarına rağmen kömürle ısındıklarını aktaran mahalle sakinlerinden Sevda Konuker ise "Kömürle ısınıyoruz, evde çocuklarımız ve yaşlılarımız var. Yemeklerimizi tüp ile yapıyoruz. Tüpün fiyatı olmuş 130 lira. Kömürü taksitli almak istediğimiz zaman 2 bin lira civarını buluyor. Doğalgaz çok yakın olmasına rağmen bize getirilmiyor. Muhtarımız eksiklikleri yerine getirdiği halde hala doğalgazı vermediler. Bu yüzden dolayı köyümüzün nüfusu azalıyor. Herkes şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Kömürden dolayı çevre kirliliği oluyor ve ısınamıyoruz zaten. Doğalgaz olduğu zaman hem ısınmamızdan olsun hem de tüp kullanımından oldukça kar edeceğiz. Bu yüzden yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Gülpınar Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title