Haberler

Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödül Töreni

Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) 2014 yılının "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödül Töreni", Bayburt'ta gerçekleştirildi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversitenin konferans salonunda düzenlenen ödül töreninin açılışındaki konuşmasında, Türkiye Yazarlar Birliğinin bu tür ödülleri 34 yıldır geleneksel olarak verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, "Bu ödüllerin verildiği zatları düşündüğümüzde, aralarında Necip Fazıl'dan tutun Cemil Meriç'e, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan Erdem Beyazıt'a çok saygıdeğer isimlerin olduğunu görüyoruz. Bu, ödüllerin, hak edenlere objektif şekilde takdim edildiğini de gösteriyor" dedi.

Bu tür ödüllerin insanların motivasyonunu da artırdığını kaydeden Coşkun, "Dolayısıyla insanları iyi ve güzel şeyler yapmaya yönlendiriyor. Bu anlamda önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim için ayrıca bir önemi daha var bu ödül töreninin. Üniversitemizden Prof. Dr. Necmettin Tozlu hocamız, 2014 Yılı Yılın Fikir Adamı ödülünü aldı. Üniversitelerin fikir ve bilim üreten yuvalar olması hasebiyle bu ödülü biz çok anlamlı buluyoruz" diye konuştu.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ise ödül töreni adı altında bir araya gelindiğini ancak bunun ödül töreninin çok ötesinde anlamlar taşıdığını vurgulayarak, "Aslında bizim yaptığımız naçizane bir tespit çalışmasıdır. Sanatçılar, yazarlar, fikir adamları eserleri ortaya koyuyorlar ve biz bunları tespit etmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Yaptıkları bu tespit çalışmasının kültür tarihi açısından çok önemli olduğunu düşündüklerini belirten Kırlangıç, şöyle konuştu:

"Hazırladığımız kitapçık da aslında bir külliyat oluşturuyor, bir tarih oluşturuyor. Her yıl bu ödül töreni için hazırladığımız küçük değerlendirme kitapçığı, yazarların, şairlerin, fikir adamlarının, sanatçıların, televizyoncuların, sinemacıların ve diğer dallardaki kişilerin veya dergilerin bilgilerinin yer aldığı kitapçıklar bir araya getirildiğinde bir kültür tarihi karşımıza çıkacaktır."

Belediye Başkanı Mete Memiş de böylesi önemli bir ödül töreninin Bayburt'ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmalarının ardından "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülüne layık görülen isimlere beratları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törene, Vali Vekili Ali Gökay, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, ödüle layık görülenler ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Bayburt Üniversitesi Selçuk Coşkun Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title