Haberler

Yılın Olayları

Bolu'da 2011 yılında spor, ekonomi, asayiş, sosyal yaşam, bilim ve teknoloji, eğitim, kültür ve sanat, siyaset, çevre, çalışma hayatı ve sağlık konularında önemli gelişmeler yaşandı.2011 yılında Bolu basınında yer alan önemli gelişmeler şöyle.

Bolu'da 2011 yılında spor, ekonomi, asayiş, sosyal yaşam, bilim ve teknoloji, eğitim, kültür ve sanat, siyaset, çevre, çalışma hayatı ve sağlık konularında önemli gelişmeler yaşandı.

2011 yılında Bolu basınında yer alan önemli gelişmeler şöyle:

Ocak ayı:

4 Ocak:

-İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince tahliyelerine karar verilen terör örgütü Hizbullah'ın sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan ile örgütün sözde İstanbul sorumlusu İlyas Kutulman, Bolu Askerlik Şubesi'ne getirildi.

8 Ocak:

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Makine ve Aksamları İhracatçılar Birliği'nce düzenlenen ekonomi koordinasyon kuruluna sunulan strateji belgeleri ve sektörün yol haritasının ele alındığı toplantıya katıldı.

-Fener Rum Patriği Bartholomeos ailesiyle birlikte tatil yapmak için doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'na geldi.

12 Ocak:

-Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne tedavi için gelen hastalar, tedavileri süresince toplumdan uzak kalmamaları ve daha önceki el becerilerini kaybetmemeleri için kendilerine yaptırılan bez bebek, resim ve el işi malzemelerinin satışıyla gelir elde ediyor.

-18 Ocak:

-Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından baslatılan "Doğu - Batı Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında Bitlis'ten Bolu'ya gelen heyete Bolu tanıtıldı.

18 Ocak:

-Seçim çalışmaları kapsamında Bolu'ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, partisinin il binasının açılışını yaptı.

19 Ocak:

-Bolu Valiliği, Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Bolu İl Özel İdaresi'nin desteğiyle İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bolumu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ankara ve Anadolu Üniversitesinden gelen çalışma ekibiyle Bolu merkeze bağlı Civril köyünde sismik yansıma çalışmaları kapsamında kullanılan sistemle fay hatlarının fotoğrafını çekiyor.

20 Ocak:

-Bolu'da yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle parmaklarını kullanamayan 14 yaşındaki Tarık Meşe, geliştirdiği yöntemle yaptığı kara kalem resimlerle beğeni topluyor.

23 Ocak:

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçim çalışması kapsamında Bolu'ya geldi.

30 Ocak:

-Bolu İl Özel İdaresi, Abant Tabiat Parkı'nda kayak yapmayı yasakladı. Yasağa rağmen tatilcilerin kayak yapmaya devam ettikleri gözlendi.

Şubat ayı:

1 Şubat:

-Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 2 metre 10 santimetreye ulaştı.

9 Şubat:

-Kazayı duyarak olay yerine gelen ve kazazedelerin yakını olduğu öğrenilen bir kadın, içinde kan lekeleri bulunan otomobili görünce, yakınlarının öldüğünü sanarak fenalık geçirdi. Kendini yere atan ve ağlayan kadını polis ekipleri teselli etmeye çalıştı. Polisten yakınlarının ölmediğini, yaralandığını öğrenen kadın, yakınları tarafından otomobile bindirilerek hastaneye götürüldü.

21 Şubat:

-Bolu Belediyesince üniversite öğrencilerine dağıtılacak olan bilgisayar dağıtım törenine katılmak ve bir takım temaslarda bulunmak için Bolu'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu Valisi İbrahim Özçimen'i ziyaret etti.

25 Şubat:

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Fakültesi kliniklerinin açılış törenine katıldı. Bakan Yılmaz, açılış öncesi vatandaşlarla sohbet etti.

Mart ayı:

2 Mart:

-Yarışmalarda kullandığı tüfekle karnına ateş eden ve Bolu'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen milli atıcı Sevcan Şafak, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

5 Mart:

-Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Bolu'nun Karacasu beldesinde düzenlenen "Medyada Kadın Algısı, İstihdam ve İstismar" çalıştayına katıldı.

7 Mart:

-Mengen ilçesinde eve dönmeyen hayvanlara bakmaya çıktıktan sonra kaybolan ve 15 saat sonra çalıların arasında baygın vaziyette bulunan 84 yaşındaki yaşlı kadın tedavi altına alındı.

11 Mart:

-Doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı yaylalarında, kar yağışı nedeniyle aç kalan geyikler için yem bırakıldı.

12 Mart:

-Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) konferans veren gazeteci yazar Mümtazer Türköne, bir grup öğrencinin yumurtalı saldırısına uğradı.

12 Mart:

-Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sportif çalışmalar hakkında bilgi almak ve bir takım incelemelerde bulunmak için Bolu'ya geldi. Bakan Özak, Boluspor Kulübü'nü ziyaret etti. Bakan Özak'a Boluspor, beresi, atkısı ve forması hediye edildi.

22 Mart:

-Bolu'da yolcu otobüsünün yoldan çıkarak su kanalına düşmesi sonucu 14 kişi yaralandı.

Nisan ayı:

26 Nisan:

-Bayan A Milli Futbol Takımı Yunanistan ile oynayacağı hazırlık maçı öncesinde Bolu'da kampa girdi.

26 Nisan:

-Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takıp edilen güç, hız ve yeteneğin temsil edildiği "stihl timbersports (ağaç kesme)" yarışmalarının ünlü şampiyonları özel gösteri yapmak için Bolu'ya geldi.

27 Nisan:

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bolu'nun Gerede ilçesini ve Bolu'yu ziyaret etti.

30 Nisan:

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Abant Platformu'nun "Yeni dönem, yeni anayasa: temel ilkeler, yöntem ve süreçler" konulu toplantısının açılış oturumuna katıldı.

Mayıs ayı:

7 Mayıs:

-Mengen ilçesinde Mahinur Akkaş, 17 yıl önce okul müdürünün attığı öne sürülen yumruk sonrasında bedensel ve zihinsel engeli hale gelen oğluna gösterdiği sevgi ve şefkatten dolayı yılın annesi seçildi.

14 Mayıs:

-Bolu'da, hafif şiddetli deprem meydana geldi. Yerin 2 ile 5 kilometre derinliklerde oluşan deprem, Bolu'da vatandaşlar arasında tedirginliğe neden oldu. Bazı vatandanlar, depremin ardından bir süre sokaklarda bekledi.

18 Mayıs:

-Bolu'da otobanda bir aracın çarparak yaraladığı ayı, tedavi amacıyla Bursa'ya gönderildi.

22 Mayıs:

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bolu'nun Göynük ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 24. Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü etkinliklerine katıldı. Bakan Yıldız ve protokol üyeleri Akşemseddin Hazretleri Türbesi önünde dua etti.

30 Mayıs:

-Bolu Dağı esnafı tarafından 85 milyon dolara Bolu Dağı Tüneli girişine yaptırılan ve bölgeye yeniden hayat vereceği belirtilen alışveriş merkezi projesinde sona yaklaşılıyor.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Bolu'da düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşlara seslendi.

Haziran ayı:

1 Haziran:

-İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen suç örgütü operasyonunda, 26 kişi gözaltına alındı.

22 Haziran:

-Marmara Belediyeler Birliğinin, "2011 yılı ilk altı ayı değerlendirme ve 2012 yılı planlama toplantısı", "Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması" ödül töreniyle sona erdi.

Temmuz ayı:

16 Temmuz:

-Atatürk'ün Bolu'ya gelişi etkinlikleri kapsamında Abant'ta düzenlenen 6. Abant Havacılık Festivali etkinlikleri, yamaç paraşütü uçuşlarıyla basladı.

21 Temmuz:

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve ailesiyle birlikte tatil yapmak için Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na geldi.

24 Temmuz:

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bolu'nun Gerede ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 67. Esentepe Yağlı Güreşleri'ne katıldı.

28 Temmuz:

-Bolu Dağı A.Ş tarafından Bolu Dağı Tüneli girişine yaptırılan Highway Outlet'in bir kısmı düzenlenen törenle hizmete gırdı.

29 Temmuz:

-Türkiye Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın Aladağ kampı sona erdi. Bu arada kampı ziyaret eden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Erçoşkun, bir güreşçiyle güreş tuttu.

Ağustos ayı:

3 Ağustos:

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bolu'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Şanlıurfaspor'u ziyaret etti.

9 Ağustos:

-Bolu Çakmaklar mesire alanında yanmış otomobilin içerisindeki cesedin Rahmi Aydın'a ait olduğu belirlendi. Polisler yanan aracın bulunduğu ormanlık alan içerisinde delil ve başka şahısların olma ihtimaline karşı arama yaptı.

16 Ağustos:

-Milli Atıcılar Çiğdem Özyaman ve Nihan Kantarçı, 2012 yılında Londra'da yapılacak olimpiyatlara katılma hakkını elde ederek, bayanlarda bir ilki gerçekleştirdiler.

17 Ağustos:

-Abant Gölü alanının 5 hektar arttığı iddia edildi.

28 Ağustos:

-Bayram tatilinin başlamasıyla yola çıkan tatilciler, TEM Otoyolu'nun İstanbul-Ankara yönünde kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluşturdu.

30 Ağustos:

-30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıl dönümü Bolu'da coşkuyla kutlandı. Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askerlerin tören geçişi sırasında vatandaşlar askerlerin üzerine gül attı.

Eylül ayı:

7 Eylül:

-Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 250 kilo ağırlığındaki 47 yaşındaki Neciye Erdemir, tedavi olması için ambulans helikopterle Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Erdemir, helikopterden çok sayıda sağlık personelinin yardımı ile indirilerek ambulansa taşındı.

12 Eylül:

-Bolu merkeze bağlı Yukarıcamlı köyünün yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle köye sıçradı. Yangını köylüler kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışırken, yangına Bolu merkez ve çevre ilçelerden gelen orman işletmesi ve belediyelere bağlı ekipler müdahale etti.

14 Eylül:

-Bolu'da kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkılacak evde yaşayan anne ve kızı yıkım ekiplerine direnerek, kendilerini eve kilitledi.

15 Eylül:

-Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, yeni eğitim yılında bin 500 personel ile 21 bin 800 öğrenciye eğitim vereceklerini bildirdi. Coşkun, üniversitede incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

28 Eylül:

-TEM Otoyolu'nda, yolcu otobüsünün aynı yönde giden kamyona çarpması sonucu 28 kişi yaralandı.

17 Eylül:

-Bolu'da iki gün sürecek olan 5. Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali başladı.

18 Eylül:

-Şarkıcı Gülben Ergen, 5. Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali'nde konser verdi.

18 Eylül:

-CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, MİT Müsteşarı Fidan ve eski MİT Müsteşar Yardımcısı Güneş hakkında, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

18 Eylül:

-5. Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali kapsamında Beyaz Et Festival Güzellik Yarışması düzenlendi. Yarışmada jüri üyesi olan manken ve sanatçı olan Tuğba Özay sahne aldı.

19 Eylül:

-Şarkıcı Mustafa Ceceli, "5. Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali" kapsamında konser verdi. Ceceli'ye Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından doğacak çocuğu için beşik hediye edildi.

20 Eylül:

-16. Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı Abant'ta başladı.

20 Eylül:

-Bolu'da yol bakım çalışmaları nedeniyle TEM Otoyolu'nun İstanbul-Ankara yönü ulaşıma kapandı.

23 Eylül:

-Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehirler arası yolcu otobüsünde seyahat eden bir kişinin sırt çantasında 5 kilo esrar ele geçirildi.

29 Eylül:

-Bolu'da döküm fabrikası olan iş adamı Muzaffer Zengin, fabrikasında bin lira ücretle çalışacak işçi bulamadığını söyledi.

Ekim ayı:

8 Ekim:

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Abant'ta düzenlediği çalışma toplantısı öncesinde Abant Gölü çevresinde eşiyle birlikte yürüyüş yaptı. Kılıçdaroğlu, iskelede yöresel ürünler satan yaşlı bir kadınla sohbet etti.

9 Ekim:

-Hayırsever iş adamı İzzet Baysal'ın adını taşıyan, "İzzet Baysal Vakfı" Bolu'ya 24 yılda, eğitim ve sağlık alanında 127 eser kazandırdı.

13 Ekim:

-Bolu Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı.

14 Ekim:

-Hayat sigortasından para almak için annesini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Çetinkaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay sırasında oğluna yardım ettiği öne sürülen baba Hasım Çetinkaya ise müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

25 Ekim:

-Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen Ümit Kaplan'ın cenazesi Bolu'da toprağa verildi.

Kasım ayı:

4 Kasım:

-Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, hayvan pazarında kurbanlık hayvan satıcılarını sahte paraya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

5 Kasım:

-Kurban Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar nedeniyle TEM Otoyolu'nun İstanbul-Ankara yönünde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

9 Kasım:

-Bolu Dağı Tüneli girişinde, ailesiyle akşam yemeği yiyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra gazetecilerle ve vatandaşlarla bayramlaştı.

10 Kasım:

-Bolu'da bir vatandaş tarafından yol kenarında yaralı olarak bulunan baykuş yavrusu tedavi altına alındı.

20 Kasım:

-Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odası tarafından Abant'ta düzenlenen "Meslek komiteleri ortak toplantısına" katıldı.

22 Kasım:

-Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Türkiye'de bu yıl çıkan yaklaşık bin 800 yangında toplam 3 bin 300 hektar orman alanının zarar gördüğünü belirterek, bu rakamın dünyaya bakıldığında çok düşük olduğunu söyledi.

23 Kasım:

-Bolu Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 118 kilo esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

29 Kasım:

-Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Van'dan Bolu'ya gelen ve Orman Bölge Müdürlüğü misafirhanesine yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti, depremzedelerin sorunlarını dinledi.

Aralık ayı:

1 Aralık:

-Yedigöller Köprübaşı Barajı'nda suyun tutulmasıyla birlikte Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Kayabükü köyünün 3 mahallesi sular altında kalmaya başladı.

4 Aralık:

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından, az gören veya görme engelli vatandaşların bilgiye erişiminin daha kolay olması amacıyla başlatılan Bilgiye Erişimde Engelli Değilsiniz (BİLED) Projesi Bolu'da hayata geçirildi.

7 Aralık:

-Göynük ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Şevket Turgut Erdem, babasının vasiyeti üzerine yapmaya başladığı çilingir ustalığını yaklaşık 60 yıldır sürdürüyor.

8 Aralık:

-21. Yüzyılda Köroğlu ve Bolu Araştırmaları Uluslararası Köroğlu, Bolu Tarihi ve Kültürü Sempozyumu Bildirileri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından kitap haline getirildi.

-Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'de tedavi gördükten sonra sigarayı bırakan 55 kişiye törenle sertifikaları verildi.

9 Aralık:

-Kültür Turizm Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Abant Palace Otel'de, Ayaş-Sapanca İpekyolu Turizm Koridoru'nda

"Yeni Fikirler, Turizmde Yeni Fırsatlar" çalıştayı Abant'ta yapıldı.

14 Aralık:

-Bolu'ya 11 ayda yerli ve yabancı 500 bin 571 kişi ziyaret ederken, yaklaşık 150 futbol takımı kamp yaptı.

- BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title