Haberler

Yılın Hemşiresi, Hastalarını Bırakıp Ödülünü Almaya Gidemedi

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'yılın hemşiresi' ödülü bu yıl Van'ın Çatak İlçesi'nde görev yapan Hemodiyaliz Hemşiresi Nurdan Budak Çakı'ya verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'yılın hemşiresi' ödülü bu yıl Van'ın Çatak İlçesi'nde görev yapan Hemodiyaliz Hemşiresi Nurdan Budak Çakı'ya verildi. Hastanedeki tek hemodiyaliz hemşiresi olan Çakı, hastalarının bırakıp ödülünü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan almaya gidemedi.

Hemşireler ve Ebeler Günü nedeniyle her yıl Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yılın hemşiresi ödülü, bu yıl çalışma azmi ve güler yüzüyle hastaların ve çalışma arkadaşlarının sevgisini kazanmayı başaran Nurdan Budak Çakı'ya verildi. 3 yıldır Çatak Devlet Hastanesi'nde görev yapan tek hemodiyaliz hemşiresi olan Çakı, hastalarını bırakıp ödülünü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan alamayınca onur plaketi ödülünü Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar'ın elinden aldı.

Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, hemşireliğin mecburen değil ancak sevilerek yapılabilecek bir meslek olduğunu belirterek hemşire Çakı'yı kutladı.

Çataklı ve evli olan Hemşire Nurdan budak Çakı ise hastalarıyla iletişiminin çok iyi olduğunu belirterek, "Bu ödülü almak beni çok mutlu etti. Ailem bana her konuda destek oldu, Annem ve babama beni iyi bir birey olarak yetiştirdikleri için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı Çatak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title