Haberler

"Yıldız Tozu Sanat Sergisi" Açıldı

Güncelleme:

"Gülen Yüzler Projesi" kapsamında, yetim çocuklar ve annelerinin 10 farklı sanat dalında ortaya koyduğu eserlerin sergilendiği "Yıldız Tozu Sanat Sergisi" açıldı.

Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonuyla düzenlenen "Gülen Yüzler Projesi" kapsamında, yetim çocuklar ve annelerinin 10 farklı sanat dalında ortaya koyduğu eserlerin sergilendiği "Yıldız Tozu Sanat Sergisi" açıldı.

Vezneciler Siyasal Vakfı'nda düzenlenen serginin açılış kurdelesini, İHH Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ile AID Başkanı Mevlüt Yurtseven kesti.

"Gülen Yüzler Projesi" kapsamında 71 yetim çocuk ile 35 annenin toplam bin eserinin görülebileceği sergi, 17 Haziran'a kadar açık kalacak. Sanatseverler beğendikleri eserleri satın alabilecek.

"Gülen Yüzler Projesi" yetim çocuklar ve annelerinin yaşadıkları kayıpla başa çıkabilmelerini sağlamak ve bu kaybın yarattığı psikolojik etkinin kişiler üzerindeki tesirini hafifletmek amacıyla 2013 yılında İHH ve AID iş birliğiyle başlatıldı. Projeyle, çoğunluğu göçle İstanbul'a gelen ailelerin ihtiyaçlarının objektif yöntemlerle saptanıp bu ihtiyaca cevap verecek programların geliştirilmesi ve uygulama sonrası değerlendirilmelerin yapılması hedefleniyor. Proje çerçevesinde çocukların yanı sıra anneler için de psikolojik destek programları, eğitim çalışmaları ve sanat-beceri atölyeleri düzenleniyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Murat Yılmaz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title