Haberler

Yıldız:ırak'ın Tpao'nun Petrol Aramalarına Katılabileceği Kararı Memnuniyet Verici

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Hükümetinin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Irak 'Ta Kasım Ayında Açılacak Olan İkinci Tur Petrol ve Doğal Gaz Arama -İşletme İhalelerine Katılabileceğini İlan Etmesini Memnuniyet Verici Bir Gelişme Olarak Nitelendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Hükümetinin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Irak'ta Kasım ayında açılacak olan ikinci tur petrol ve doğal gaz arama-işletme ihalelerine katılabileceğini ilan etmesini memnuniyet verici bir gelişme olarak nitelendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, Irak Hükümetinin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO ) Irak 'ta Kasım ayında açılacak olan ikinci tur petrol ve doğal gaz arama-işletme ihalelerine katılabileceğini, ayrıca bazı sahalarda operatör olarak çalışacağını kaydetti.

-"TPAO'NUN BAĞDAT OFİSİ YAKINDA AÇILACAK"-

Bu kararın her iki ülke arasındaki ilişkinin geldiği nokta açısından önemini vurgulayan Yıldız, TPAO'nun Bağdat'taki ofisinin yakın bir zamanda açılacağını, bu açılışın da muhtemelen Başbakan Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinde gerçekleştirileceğini belirtti. Bakan Yıldız, Irak Petrol Bakanlığı'nın, TPAO 'ya petrol ve doğal gaz rezervlerinin işletilmesi ihalelerine ikinci kez katılma hakkını vermesinin çok olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Bu konuda yoğun bir enerji diplomasisi sürdürdüklerini kaydeden Bakan Yıldız, "Dolayısıyla şimdi böyle bir karar çıktı. Bunu değerlendireceğiz. TPAO bu bölgenin jeolojisini, yapısını en iyi bilen şirketlerin başında geliyor. Dolayısıyla hem Irak'ın kalkınması hem bölgenin istikrarı hem de komşuluk ilişkilerimiz açısından karşılıklı projelerin ortaya konma fırsatı bakımından önemli bir gelişme" dedi. (ANKA)

(HLY/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title