Haberler

Yıldız Futbolcu Derbide Oynayacak

Güncelleme:

Fenerbahçe kaptanı Alex'in, 4'üncü sarı kartını gördüğü gerekçesiyle ceza alıp almayacağı konusu karara bağlandı.

Eskişehirspor maçında 4'üncü sarı kartını gören, Fenerbahçe'nin, Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmedi. Tecrübeli futbolcu, sarı lacivertlilerin, ligin 31'inci haftasında Galatasaray ile oynayacağı derbide forma giyebilecek.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği ile oynadığı maçta 4'üncü sarı kartını gören Alex, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmedi.

Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe'nin 18 Mart'ta Galatasaray ile oynayacağı derbide forma giyebilecek.

"ALEX SARI KARTI BİLEREK GÖRDÜ"

FIFA kokartlı eski hakemlerimizden Selçuk Dereli de Twitter'da ortaya attığı bir iddia ile tartışmanın fitilini ateşlemiş, "Az önce F.Bahçe-G.Birliği maçını tekrar izledim. Hakem Tolga Özkalfa, Alex'in bilerek sarı kart gördüğünü açık bir şekilde kenara söylüyor" diyerek bu mesajın hemen ardından da şunları yazmıştı:

- PFDK (Profesyonel Disiplin Kurulu) hakemlerin savunmasını mutlaka alacaktır.

- Oyuncunun bilerek kart gördüğünü sadece ben değil maçın hakemi söylüyor kenara. İzlerseniz görürsünüz.

- Madde 38: Müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı kart veya kırmızı kart gören futbolcuya 2 müsabakadan men cezası verilir.

- Hakem eğer raporuna yazmadıysa bile, Disiplin Müfettişi raporu sevk ederken hem sarı karttan, hem de 38. maddeden sevk ediyorum diyebilir.

Kaynak: Spor

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Eskişehirspor Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title