Haberler

Yıldız: Bu Topraklardan Kaç Geçti, Ama Sen Ayaktasın

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Siirt'teki Nevruz Kutlamalarında, "Selam, Dağlardaki Özgür Arkadaşlara'' Dedi.

BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Siirt'teki nevruz kutlamalarında, "Selam, dağlardaki özgür arkadaşlara. Selam, Kürdistan halkına. Bu topraklarda ne kadar yiğit gelip geçti. Ne Mustafalar, Ne İsmetler, Ne Erdoğanlar gelip geçti bu topraklardan. Ama sen dimdik ayaktasın ve direniyorsun" dedi. Batman'da elinde taşla görüldüğü görüntülerinin arkasında da duran Yıldız, "Elimizde taş vardı ama taş atmadık. Çünkü üzerimize gelmediler. Üzerimize gelselerdi taşta atacaktık" dedi.

BDP'nin Siirt'te düzenlediği nevruz kutlamaları, Eruh yolu üzerindeki boş alanda, BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, sanatçı Ferhat Tunç'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çeken grup, Nevruz etkinliğinin ardından BDP İl binasına yürümek istedi. Polisin grubun önünü kapatması üzerine, kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Grup ile polis arasındaki itişmenin ardından, Milletvekili Bengi Yıldız, Belediye Başkanı Selim Sadak ve Ferhat Tunç, polisin önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Polisin gruba müdahale etmemesi üzerine gerginlik sona erdi.

'ÜZERİME GELİNSEYDİ TAŞI ATARDIM'

BDP binası önünde toplana kalabalığa seslenen Bengi Yıldız Batman Valisi ve Emniyet Müdürü'nün kendilerini çadırın içinde olduğunu bilmesine rağmen, polisin üzerlerine gaz bombası attığını ileri sürdü. Elindeki taşlı görüntüleri savunan Yıldız şöyle dedi: "Tek bir kelime bizimle konuşmadan çadırın içerisine gaz bombaları atıyor. Tazyikli su, boyalı su sıkıyor. Bir değil, iki değil, üç dört sefer. Böyle gidince vekil olarak eğer beni muhatap almıyorsan, ben bir halk olarak çıkarım yolu kapatırım. Çıktık ve yolu kapattık. Gelin geçin, bizi ezin. Eğer panzerle gelip benim üzerime gaz sıkıyorsan, bomba atıyorsan ben yolun ortasında 'o zaman gel beni ez' dedik. Elimiz de taş vardı, 'taş attı' deniliyor. Elimizde taş vardı ama taş atmadık çünkü üzerimize gelmediler. Üzerimize gelseydiler taşta atacaktık. O saatten itibaren bir vekil olarak değil, Batman'da herhangi birisi olarak, herhangi bir Kürt olarak tepkimi dile getirdim."

ATATÜRK'Ü HEDEF ALDI

Mezopotamya'nın insanlığın beşiği olduğunu söyleyen Yıldız, isim vermeden Atatürk'ü de kastederek, "Selam zindandaki yoldaşlara, selam dağlardaki özgür arkadaşlara, selam Kürdistan halkına. Bu topraklarda ne kadar yiğit gelip geçti, ne sultanlar gelip geçti. Ne Mustafalar, ne İsmetler, ne Erdoğanlar gelip geçti. Ama sen dimdik ayaktasın ve direniyorsun" dedi.

AKP'NİN MUMU NEVRUZ'A KADAR YANAR

Zulmün ve baskının sonu olmadığını savunan Yıldız şöyle konuştu: "Bu zalimler gidicidir ama siz halksınız hep burada kalacaksınız. Nevruz bayramı bir şeker, kurban veya 23 Nisan bayramı değildir. Bugün zulme karşı direnmenin ve başkaldırmanın günüdür. Meclis'te söyledik, Siirt'te bu meydanda söylüyoruz. Ey Türkiye'yi yönetenler, siz bu ülkeyi Kürdistan'ı bir sömürge muamelesi yapıyorsunuz. Bu halkın sesine kulak vereceksiniz, ya da siz de Hüsnü Mübarek gibi, Kaddafi gibi bir gün saltanatınızı kaybetmek zorunda kalkacaksınız. Türkler diyor ki yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Biz de diyoruz ki yalancının ve AKP'nin mumu Nevruz'a kadar yanar. AKP'nin ampulü nevruza kadar yanar. Ondan sonra ne yanar? Nevruz ateşi yanar"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title