Haberler

Yıldırım, Saraybosna Üniversitesi'nin Bilgi Teknolojileri Merkezi'nin açılışını yaptı

Yıldırım, Saraybosna Üniversitesi'nin Bilgi Teknolojileri Merkezi'nin açılışını yaptı

Yıldırım, Saraybosna Üniversitesi'nin Bilgi Teknolojileri Merkezi'nin açılışını yaptı

-Yıldırım, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin Bilgi Teknolojileri Merkezi'nin açılışını yaptı

SARAYBOSNA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından 2004'te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin (IUS), Araştırma ve Geliştirme Merkezi bünyesinde kurulan Bilgi Teknolojileri Merkezi'nin açılışını yaptı.

Bakan Yıldırım, yeni akademik açılış törenine katıldığı IUS'un daha sonra GSM operatörleri Vodafone, Turkcell ve Avea'nın desteleriyle 1 milyon 400 bin liraya kurulan üç alt laburatuvardan oluşan oluşan Bilgi Teknolojileri Merkezi'nin kurdelesini kesti. Merkezin açılış törenine, Bosna Hersek Federasyonu Ulaştırma ve İletişim Bakanı Enver Biyediç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, IUS Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) Başkanı Hasan Topaloğlu, Türkiye'deki GSM operatörlerinin üst yöneticileri katıldı. Bakan Yıldırım, açılışını yaptığı merkezi gezerek, buradaki yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yıldırım daha sonra, IUS'ta, Abas Güçlü'nün sunduğu Genç Bakış programına konuk oldu.

-Bosna Hersek'te bir ilk-

Bu arada, Bilgi Teknolojileri Merkezi, Bosna Hersek'te bu tarz kurulan ilk merkez olma özelliğini taşıyor. 3 laboratuvardan oluşan merkezde, özellikle mühendislik alanında programlama dersleri yapılabilecek. Yine bu labaratuvarlar, yüksek hesaplama gücü gerektiren araştırmalar için IUS ve Bosna Hersek'teki akademisyenlerin hizmetine sunulacak.

-saraybosna

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title