Haberler

Yıldırım: "Projelerimiz Birilerini Endişelendirdi"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'in artık değişim istediğini ve İzmirlilerin “Hizmet alamamaktan bıktık usandık" dediğini söyledi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'in artık değişim istediğini ve İzmirlilerin "Hizmet alamamaktan bıktık usandık" dediğini söyledi. Yıldırım, İzmir'in 10 yılını heba edenlere, 30 Mart'ta cevap verileceğini anlattı.

Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Aynı günde 3 ilçede birden seçim ofisi açıp açık hava toplantısı düzenleyen Yıldırım, vatandaşların yoğun sevgi gösterileri arasında kaldı. İzmir'i karış karış dolaşan Yıldırım, çalışkanlığı ve tam gün mesaisi ile dikkatleri üzerine çekerken, akşam saatlerinde Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan'ın seçim koordinasyon merkezi açılışında İzmir'in 30 Mart'ta tarih yazmak için gün saydığını ifade etti.

Yerel seçimlere 35 gün kala projelerini açıkladıklarını, rakiplerinin bunun karşısında telaşa kapıldığını ve aceleyle kendilerine laf yetiştirmeye çalıştığını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu; "Eğer iş başına gelirlerse belediye şirketlerinde çalışanların çıkarılacağı, toplu taşımadaki 90 dakika tek bilet uygulamasının kaldırılacağı gibi koskoca yalanlar, iftiralar uydurmaya başladılar. Yalanda da bir ayar ölçü olur, Allah'tan korkun. Akşam yatıyorsunuz, sabah yeni bir yalan. Bugünlerde, yalan, dolan, desise, komplo, kaset moda oldu zaten. Bunlar da bu modaya katıldı. Hayırlı uğurlu olsun, yolları açık olsun ama milletin gündemi belli. Milletin artık bu hikayelere karnı tok. Millet, artık bunlara aldırış etmiyor, ne yaparsanız yapın, ne yalan uydurursanız uydurun, asla ve asla İzmir'deki büyük dönüşüm ve değişimi engelleyemeyeceksiniz."

Yıldırım, CHP'nin yaklaşık iki ay önce İstanbul ve Ankara'da fuarlar düzenleyerek kendisinin yönetiminde bulunduğu yerlerde "Türkiye'nin en demokrat belediyelerini" seçtiğini, ama bu seçtikleri isimleri İzmir'de aday göstermediklerine işaret ederek, şunları kaydetti; "O, 'demokrat' dediğiniz, 'başarılı' dediğiniz belediye başkanlarını bir gece yarısı, bir kalemde çizdiniz attınız, aday yapmadınız. Madem bu kadar başarılıydı bu belediye başkanları, neden aday olmadı? Hani nerede halk partisi, hani nerede demokrasi? Bunlar tek sesliliği atalarından bilirler, bunlarda demokrasi sözdedir, özde demokrasi yok. Tek adam kararıdır. İşte İzmir'de yaşananlar da budur. Akşam başka bir isim, sabah başka bir aday karşımıza çıkıyor. Orası olmadı, burası olsun deniliyor. İzmirlilerle, İzmirlilerin iradesiyle alay ediliyor. İzmirli de bunu ibretle izliyor, 30 Mart'ı sabırsızlıkla bekliyor. Bunlara 30 Mart'ta öyle bir karne verilim ki, öyle bir karşılama yapalım ki, bunları uzun bir tatile çıkaralım. Biraz istirahat etsinler, hizmet nasıl yapılırmış görsünler de birşeyler öğrensinler."

Hayal olmadan hayat olmayacağını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her şey hayal etmekle başlar. Sultan dedemiz Abdülmecid, 2. Abdülhamid, Marmara'nın altından tüp tünel yapmak için hayal kurdu proje yaptı ama 100 yıl sonra onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım hayallerini gerçeğe dönüştürdü."

İzmir'in hizmete ihtiyacı olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez, bu kadar fark var aramızda. Başka ne diyorlar projelerimizle ilgili, 'bu projeleri biz de düşünmüştük'. Günaydın derler günaydın. Geçti Bor'un pazarı sür eşeğin Niğde'ye 10 sene yetmedi mi düşünmek için? İzmir'in 10 senesini çaldınız, yok ettiniz, eller aldı başını gitti. İzmir yerinde bile saymıyor geri gidiyor. Karabağlar'dan soruyorum Necip Kalkan ve Binali Yıldırım ile 30 Mart'tan itibaren İzmir'in, Karabağlar'ın kayıp yıllarını yıldırım hızıyla getirmeye hazır mısınız?"

Karabağlar'ın, İzmir'in hem nüfus olarak hem de sorunlar açısından en büyük ilçesi konumunda olduğunu ifade eden Yıldırım, Karabağlar'ın ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Hayat İzmir kapsamındaki projelerden örnekler verdi. Yıldırım, Karabağlar'da tüm kavşakların yeniden düzenleneceğini, ulaşım sorununun çözümü için Üçyol-Buca-Dokuz Eylül Üniversitesi metrosu ile farklı noktalarda toplam bin 300 araçlık otopark yapılacağını, mobilya ve optik sektörlerinin kalifiye elaman ihtiyacını karşılamak üzere meslek edindirme merkezleri kurulacağını bildirdi.

İbadethane ihtiyacını da gidereceklerini ve hizmet ederken ayrım yapmayacaklarına vurgu yapan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti; "Camiler de, cem evleri de, Allah'ın zikredildiği her yer bizim için mescittir. Gereğini yapacağız, ayrım yapmayacağız. 'Oy verdiler hizmet var, oy vermediler hizmet yok' anlayışını kökünden yıkıyoruz. Bunlar ellerinde çeteleyle dolaşıyor, 'ne kadar oy vermiş; acelesi yok, sonra bakarız'. Şimdi de sıra Karabağlar'da siz, 'acelesi yok, gidin bakalım' diyeceksiniz. İş bilmeyenler istirahate çekilsin. Yeter artık İzmir'i hizmetsizliğe mahkum ettiğiniz, İzmir sizi sırtında taşımak mecburiyetinde değil. Hayat İzmir adıyla hazırladığımız Yüzyılın Şehircilik Hareketiyle İzmir'in ekonomisini üçe katlayacağız."

Binali Yıldırım, Karabağlar Uzundere TOKİ ziyaretinde de vatandaşlara seslendikten sonra Buca ilçesine gitti. Buca Belediye Başkan Adayı Cemil Şeboy ile birlikte seçim ofisi açan Yıldırım, burada 5 bin kişiye seslendi. Apartman sakinlerinin balkonlarından alkışlarla destek verdiği Yıldırım, engelli bir vatandaşın kendisine yazdığı şiiri dinledi. Şiire teşekkür eden Yıldırım, Hayat İzmir adıyla açıkladıkları, kentin ana damarlarını açacak 1414 projenin ses getirdiğine şöyle değindi: "Projelerimizi açıkladıktan sonra diğerleri telaşlandı. 'Ne yapsak da bu projeleri aşağılasak' dediler. Sonra da çıktılar, 'Bu projeler hayaldir' dediler. Atalarımız gemileri karadan denize yürüttü, torunları da trenleri denizin altından geçirdi. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri ulaşamaz. Bu da yetmeyince, 'Bu projeleri biz de düşünmüştük' dediler. Buna ancak günaydın denir. 10 senedir düşünmeniz yetmedi mi? Siz düşünmeye devam edin. 30 Mart'tan sonra bol bol vaktiniz olacak. O da olmayınca, 'Bu projelerde insan yok' dediler. Bu projelerin tam ortasında insan var. Bunların hizmetle işi olmaz. Bunların işi laf laf. Onlar rüzgarda yön değiştiren, dümeni tutmayan gemiler gibidir. Kimin kayığı yürürse hemen ona atlayıp aynı şarkıları söyler. Bizim onlarla uğraşacak vaktimiz yok".

Günün İzmir'i ayağa kaldırma günü olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Buca'da, cezaevini kaldırıyoruz, yerine şehir parkı yapıyoruz. Üçyol'dan Buca'ya, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Tınaztepe'ye, oradan da Atatürk Mahallesi, Kuruçeşme, Yıldız, Çamlık, Çamlıpınar, Mustafa Kemal ve İnönü mahallelerinden, Karabağlar'a devam edecek raylı sistemi yapacağız." Yıldırım, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan 300 kişi adına Özkan Sabuncu ve Mustafa Metin Yardımcı'ya rozet taktı.

Yıldırım, Buca temasları sırasında Ege Bölgesi Doğubeyazıtlılar Derneği Başkanı Hanifi Dumlu ve yönetimi, Ege Ağrılılar Birliği yönetimi, Ege Diyadinliler Derneği yönetimi, Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri Aydemir, Ege Ağrı ili ve ilçeleri Derneği Başkanı Memduh Sevinç ve yönetimi, Torbalı Ağrılılar Birliği Başkanı Yasin Kimsesiz'le de bir araya geldi.

Binali Yıldırım, geç saatlere kadar kaldığı Buca ilçesinde Cemil Şeboy'la birlikte ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Cam kırığı rahatsızlığı bulunan ve 70 yaşındaki annelerinin baktığı Muhittin ve Hikmet Atasoy'un yaşadığı eve misafir olan Yıldırım, duygu dolu anlar yaşadı. Oğullarına bakan annenin elini öpen Yıldırım, şunları söyledi: "Siz de annemin kokusu var. Annemde böyle kokardı. Ne yazık ki validemizi çok genç yaşta henüz 38 yaşındayken kaybettik." Misafirlikte bulunanları duygulandıran Yıldırım, Muhittin ve Hikmet Atasoy kardeşlerle sohbet edip çay içti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Karabağlar Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title