Haberler

Yıldırım: Havacılık ve Uzay Üniversitesini Açmaya Hazırız

Öğretmen evinde düzenlenen yemekte Havacı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, Öğretmen evin de düzenlenen yemeğe Vali Yardımcısı Ali Çetin, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, müdür yardımcısı İsmail Koşan, THK Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, Personel Daire Başkanı Salim Aslan, THK Kırıkkale şubesi yöneticileri ile birlikte ilköğretim ve lise okul müdürleri katıldı.

İLLERİMİZE HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ KURACAĞIZ

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 'Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu 85 yıldır ayakta duran dünyada emsali ve benzeri çok ender bir kurumun başında olmaktan ben büyük onur ve gurur duyuyorum. 20.ve 21. yüz yılda en önemli gelişmeler havada olmuştur. Biz de Türk Hava Kurumunun çok önemli faaliyetlerinden birisi olan eğitim sahasında daha iyi neler yapabiliriz diye düşünüyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Şöyle bir bakın acaba bu THK bir yılda kaç gence eğitim verdi. Ne yapar bu eğitimlerden ne kadar para kazanır diye düşünebilirsiniz. 40 binin üzerinde gencimize eğitim veriyoruz. Biz bunu çok kısa bir sürede 100 binlere çıkarmak istiyoruz. Bunun içinde her ilimizde mutlaka bir havacılık eğitim merkezi kuracağız. Havacılık eğitim merkezi nedir diye aklınıza gelebilir burada paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat, ayrıca modern uçak, radyo kumandalı modern uçak, roket, balon gibi bütün faaliyetlerde eğitim yaptıracak bir tesisin kabiliyetin kurulmasını planlıyoruz. Bunda da Kırıkkale'miz de var. Buraya mutlaka bir havacılık eğitim merkezi kuracağızö dedi.

UZAY ÜNİVERSİTESİ AÇMAYA HAZIRIZ

Genel Başkan Yıldırım ôHavacılık dünyada yaygınlaşıyor. Bizde burada yerimizi almamız lazım. Önümüzdeki dönemlerde daha farklı imkanlarla yeni projelerle karşınıza çıkacağız. THK önümüzdeki 15 yılı planlamış durumda, kısa, orta ve uzun vadeli planlarını yaptı. Tekrar şunu yapmak istedik. Havacılık daki büyük gelişmelere ayak uydurabilmek için ülkemizin gelişmesine eğitimine katkıda bulunabilmek için mutlaka bir Havacılık ve Uzay Üniversitesi kurulmasına ihtiyaç olduğunu gördük. Çok Üniversite var. Ülkemizde bu konuda çok şanslıyız. Ben şuna inanıyorum bir ülkenin en önemli sermayesi eğitilmiş insandır. Bu ülkeye faydalı insanları sizler yetiştiriyorsunuz. Biz de onları birazcık daha özelleştirerek eğitmek için Havacılık ve Uzay Üniversitesi kurmaya karar verdik. Bunda yalnız benim değil THK 463 şube başkanının, genel merkezdeki genel yöneticilerin halkımızın isteği üzerine bunu gördük. Açmayı düşündüğümüz Üniversitemizin bütün faaliyetleri bitti. 2011-2012 yılında Üniversitemiz açılacak Dünyada bu üniversiteden iki tane bizim Üniversitemizden mezun olacaklar çift diploma ile mezun olacakö

UÇAK BAKIM MERKEZİLERİNİ ARTIRACAĞIZ

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, ôTHK yatırımlarına devam ediyor. Ankara da ve İzmir de bir uçak bakım merkezimiz var. İstanbul, Antalya da bir uçak merkezi kuruyoruz. Burada bölgemizde hizmet veren uçakların hava araçlarının bakımlarını yapacağız. İnanın uçak üretmekten daha önemli uçağı üretirsiniz ama uçakların 50-200 saatlik bakımları vardır. Bu bakımlara her gün çok para veriyoruz. Türkiye de şu anda 130 tane uçak yurt dışına bakıma gidiyor. Bunlara bakım servisini, bakım hizmetini Türkiye de vermek istiyoruz

Düzenlenen yemekli toplantıda Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ôTürk Hava Kurumu Yerine getirmek anlamında eğitimden Üniversiteye kadar çok farklı alanlarda hizmetleri sunmaya çalışıyor. Bu bizim için çok önemli, özellikle bir asra yaklaşılan kurumun kentimizde de çok farklı hizmetleri sunacağımızdan eminiz. Şubemizle biz burada Valilimiz, Belediyemiz, Milli Eğitim müdürlüğümüz ile her anlamda destek vermeye çalışıyoruzö diye konuştu.

THK Kırıkkale Şubesi Başkanı Aydın Keleş de şubesinin çalışmalarını dile getirerek toplanan kurban derilerinden elde edilen paranın büyük bir bölümünün tekrar Kırıkkale ye döndüğünü söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title